Smoothie med mitt favorittprotein

SAMSUNG CSC

For meg er det veldig viktig å ha et balansert kosthold som både inneholder fett, proteiner og karbohydrater. Jeg er derimot opptatt av hvor jeg får denne næringen fra, og ren naturlig mat uten masse tilsetningsstoffer er det jeg bygger kostholdet mitt på. 

Å få i meg nok proteiner syntes jeg både kan være vanskelig og utfordrende til tider, spesielt fordi kjøtt ikke er en av mine favoritter. Ofte tilsetter jeg litt ekstra eggehvitter i maten bare for å få i meg litt ekstra proteiner, men det kan rett og slett bli for mye egg! 

Jeg er heller ikke “fan” av alle disse proteinpulverne på markedet som reklamers til de som trener masse. Grunnen til det er fordi pulverne som regel inneholder så mye mer en kun rene proteiner, masse kunstige stoffer som ikke er bra for oss

Heldigvis finnes det proteinpulver som er naturlig, rene og har et høyt innhold av proteiner. Mitt favoritt pulver er planteproteinet erteprotein.

 

SAMSUNG CSC
 

SAMSUNG CSC
 

Erteprotein inneholder hele 82% protein i tilegg til alle de 9 essensielle aminosyrene. Den er også uten gluten, melk, soya, søtningstoffer og tilsetningsstoffer. På grunn av det høye innholdet protein er pulveret lavt på fett og karbohydrater som er ypperlig når det er proteiner man vil ha i seg. Proteinpulveret er laget av gule erter og er lett fordøyelig og tas lett opp i kroppen. 

 

Jeg bruker erteprotein både i smoothie, shaker, pannekaker, baking og som jevning i supper og sauser. Det har en nøytral smak som egner seg i det meste og gir en god kremet konsistens.

Andre proteinpulver jeg bruker er hampprotein og noe risprotein, begge naturlige og rike på proteiner. 

Alle tre finnes i forskjellige varianter fra ulike leverandører. Noen er også tilsatt smak i form av f.eks stevia og vanilje, som fortsatt gjør produktene rene og naturlige. Jeg bruker som regel protein fra Supernature som er lett å få tak i på helsekost.

Ellers fra andre leverandører kan proteinpulver også kjøpes på blant annet iherb.

 
SAMSUNG CSC

Smoothie med erteprotein

1 liten Mango

1 Eple

2,5-3 dl Kokosmelk light

2 ts (eller mer) Erteprotein 

Noen dråper presset sitron

Noen dråper stevia vanilje

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland alle ingrediensene i en blender til kremet konsistens.

Nyt gjerne smoothien med fersk frukt, bær, kokoschips og nøtter.

SAMSUNG CSC


– Maria Marisol

 

 

#smoothie#mangosmoothie#erteprotein#favoritt#protein#proteinpulver#sunt#rent#naturlig#mat#oppskrift#helse#ernæring

Brokkolisuppe

SAMSUNG CSC

Kjøttfritt måltid

Middag uten kjøtt er et kjent begrep! Spesielt på mandager da fler og fler velger å starte uken uten kjøtt. 

Kjøtt kan være tungt å fordøye og det er derfor godt for kroppen å få en “fri dag” innimellom.

Selv har jeg kjøttfrie dager rett som det er uten å planlegge det på forhånd. Jeg spiser som regel det jeg har lyst på og som oftest er ikke det kjøtt.

En deilig suppe med grønnsaker er et godt alternativ. Da får man i seg god næring, det er lett for kroppen å fordøye og ikke minst smaker det helt nydelig! ♥ 

SAMSUNG CSC

Brokkolisuppe

1 stor Brokkoli

1 Gul løk

3 Hvitløksfedd

Smør- jeg bruker uten melk

1 liter Kraft – Eventuelt 1 liten vann og 1 buljongterning

1-2 dl Melk – bruk det du tåler

Salt

Pepper 

(Urter)

 

FREMGANGSMÅTE

1.  Skrell hvitløk, hakk opp løk og surr dette sammen med godt med smør i en kasserolle, til løken har blitt blank.

2. Tilsett kraft, (eventuelt vann og buljong) oppkuttet brokkoli og la det stå å småkoke i ca 10 minutter.

3. Jevn suppen med en stavmikser, tilsett melk og smak til med salt,pepper og eventuelt urter.

 

Server gjerne suppen med noe sprøtt på toppen. Her har jeg brukt RAW & CRISPY VEGGIESNACK, supergodt og passer helt perfekt som topping på suppe.

 

SAMSUNG CSC

 

TIPS

– Oppskriften kan benyttes som en base og brokkolien kan byttes ut mot andre grønnsaker. F.eks blomkål, spinat, søtpotet, gresskar eller bruk gjerne 50/50.

– Tilsett gjerne krydder og urter for en dypere smak. F.eks: basillikum, gressløk, mynte og chilli.

– Suppen kan serveres med egg, grønnsaker, rundstykker eller f.eks rømme.


 

– Maria Marisol

#suppe#kjøttfri#kjøttfrimandag#oppskrift#brokkolisuppe#vegetar#sunt#godt#mat#helse#ernæring

RAW & CRISPY

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Som den “ernæringsfreaken” jeg er, elsker jeg å teste nyheter av sunne matvarer/produkter som kommer på markedet. For meg er det ikke bare smaken som teller, altså det skal smake godt (!), men jeg leser også ingredienslisten nøye. 

Ofte kan man bli lurt av ordet “sunt” som dessverre er et alt for vidt begrep. Produkter kan likevel ha et skjult innhold av både fett, sukker og salt. Les derfor alltid ingredienslisten!

SAMSUNG CSC
 

Du skal tro jeg fikk et smil om munnen da en pose av denne lå i postkassen min. Tusen takk Supernature! Enda større ble smilet da jeg åpnet posen og fikk smake de deilige flakene av tørkede grønnsaker. En herlig kombinasjon av smaker! Jeg snudde posen og leste ingredienslisten, som viste seg at kun består av rene grønnsaker! 😀

Jeg var på vei til Oslo samme dag, og posen ble road snack`n min 😀 Jeg stakk innom en helsekostbutikk i Oslo og fikk tak i 2 poser til som jeg skal kose meg med. 

Helt sikkert er det at veggiesnack kommer til å bli en fast inventar hos meg! Kan tenke meg den smaker super som topping på suppe, salat eller knust over avokado på brødskiva. 

SAMSUNG CSCVEGGIESNACK

Supernature har lansert en helt ny snack! 100% naturlig og økologisk ” RAW & CRISPY Veggiesnack”, som kun består av grønnsaker som er tørket i en patentert tørkeprosess som gjør grønnsakene ekstra sprø samtidig som næringsstoffene er blitt bevart!

Veggisnack inneholder flak av tomat, løk, paprika, gresskar og rødbetter, ingen ting annet! 1 pose gir kun 70 kalorier, samtidig som det tilsvarer 250 g ferske grønnsaker. Rett og slett helt supert!

IKKE NOK MED DET! Supernature har også kommet med RAW & CRISPY Fruitsnack som kun består av ren frukt tørket på samme måte som veggiesnack. Jeg har ikke smakt den enda, men så snart den er å få tak i nærheten av meg, skal den også testes! Jeg gleder meg allerede da jeg har fått høre at den er supergod og helt uten tilsatt sukker, som tørket frukt ofte ikke er.

Har dere smakt RAW & CRISPY? 

SAMSUNG CSC
 

– Maria Marisol

iHerb – favoritter

 

 

Det er tid for å dele flere av mine iherbfavoritter.

Det er en av de nettbutikkene jeg handler mest fra, fordi man rett og slett kan få mange gode produkter til en rimelig penge. Har du ikke handlet fra iHerb før kan du lese min guide her.

Første gang du handler fra iHerb kan du bruke denne koden “SCJ678” å få 5 dollar i rabatt på din første bestilling. Du kan også bruke DENNE LINKEN og handle rett herifra med samme rabatt.

 

1. Beef gelatin powder 

-Biff gelantinpulver til bruk i hjemmelaget godteri, gele og blandt annet smoothies.  Gelantin skal ha mange helsegevinster, og jeg liker å bruke gelantin fra okse fremfor gelantin fra gris.

2Erythritol / sukrin

– sukrinsukker med 0 kalorier, et alternativ til sukker.

3. Raw Pecans

– Rå pekannøtter uten tilsetningsstoffer.

4. Vaniljepulver

– økologisk vaniljepulver til desserter, bakst, smoothies osv. Et rent pulver uten tilsetningsstoffer eller sukker.

 

5. Choco crunch 

– Raw sjokoladekjeks med blandt annet sesamfrø, kakao og kokos. Helt fri for gluten, melk, nøtter og raffinert sukker, søtet med dadler.

6. Sweet crunch 

– Søte RAW kjeks med blandt annet sesamfrø og kokos. Helt fri for melk, gluten, nøtter og raffinert sukker, søtet med dadler. 

7. Chiafrø

– økologisk chiafrø uten tilsetningsstoffer. Dette bruker jeg både i yoghurt, grøt og bakst.

 8. Xanthan gum

– Et vegansk fortykningsmiddel, stablisator og emulgator i vannbaserte retter. Kan brukes i både varm og kald væske, og være et alternativ til gelantin.

 

Har du handlet fra iHerb før? 

 

Kanelboller

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hei og hopp!

Hva er vel bedre enn å starte helgen med sunne nystekte Low Carb kanelboller! Helt uten gluten, melk, soya, gjær og sukker? 😀

Jeg har laget sunne kanelboller før, men disse tar kaka! Konsistensen ble bra, de ble luftige og smaken helt nydelig! Disse ble rett og slett farlig gode! 😀

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kanelboller

 

100 g Mandelmel – fettredusert

40 g Fiberhusk

1 ss Kokosmel

2 ts Bakepulver

1 ts Himalayasalt

100 g Sukrin

60 g Kokosblomstsukker eller sukrin gold

3 Eggehvitter

2 1/2 ss Eplecidereddik

2,5 dl Kokende vann

 

FYLL

Kanel

Smør

Sukrin/ kokosblomstsukker /sukrin gold – eventuelt en blanding av to stykker.

Hakkede mandler

 

 

SAMSUNG CSC

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader

2. Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og rør sammen.

3. Bland deretter inn eggehvitter og eplecideredikk.

4. Tilsett det kokende vannet og rør sammen til en fast deig. Bruk gjerne en slikkepott på slutten. – Deigen er fortsatt litt klissete, men det er sånn den skal være.

5. Smør et bakepapir med litt smør eller stekespray (slik at deigen ikke setter seg fast). Ha deigen utover, bruk hendene og trykk deigen ut til et rektangel. – Eventuelt legg deigen mellom to bakepapir og kjevl den ut.

6. Smør på et tynt lag med smør og strø godt over med kanel og litt kokosblomstsukker/ sukrin/ sukringold. 

7. Rull deigen sammen med hjelp av bakepapiret. Del i like store biter, jeg fikk ca 14 stk.

8. Legg kanelbollene på et bakepapirkledd stekebrett, pensle med ett egg og sett midt i ovnen i ca 40 minutter pluss/minus.

9. Avkjøl på rist.

 

Topp gjerne med sukrin, melisglasur eller karamellsaus. 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

MELISGLASUR

Sukrinmelis

Eggehvitte

FREMGANGSMÅTE

Bland sukrinmelis sammen med litt eggehvitte til du får en tykk melisglasur. Ha gjerne over i en sprøytepose og topp på kanelbollene

 

KARAMELLSAUS

 2 ss Fibersirup

2 ts Cashewnøttsmør

1 liten klype Himalayasalt

5 dråper Stevia English Toffee

FREMGANGSMÅTE

Bland sammen med en skje eller gaffel og topp på kanelbollene.

 

SAMSUNG CSC

 

TIPS!

– Den hemmelige ingrediensen som gjør kanelbollene luftige er eplecidereddikk. Ikke vær redd for at det skal sette smak på bollene, for det gjør det ikke. Det kan sløyes, men som sagt gjør det bollene mer luftige og konsistensen bedre.

– Rene eggehvitter i stedet for hele egg er også med på å gjøre kanelbollene luftigere, men du kan erstatte de 3 eggehvittene med 2 hele egg.

– Som fyll har jeg godt med kanel, men lite søtning da jeg heller topper bollene med melis og karamellsaus.

– Det går ikke ann å lage melis av sukrinmelis og vann, men med eggehvitte blir den tykkere og stivner.

– Tips til annet fyll : forskjellig typer nøtter, rosiner (obs! ikke lavkarbo), gojibær, tørket blåbær eller f.eks kokosstrø.

 

#lavkarbo#kanelboller#melkefri#sukkerfri#glutenfri#utensoya#utengjær#kanelsnurrer#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#boller#paleo

Karamellsaus på 1-2-3

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
 

God onsdag!

Titter innom for å gi dere verdens letteste oppskrift! En oppskrift på herlig karamellsaus.♥

Karamellsaus smaker utrolig godt på så mye forskjellig, pannekaker, grøt, kaker, kjeks, iskrem, brownie, fyll i sjokolade og ikke minst som dipp til frukt & bær som jeg koser meg med i dag.♥ 

Med kun tre ingredienser får du en perfekt karamellsaus på 1-2-3, uten koking eller en lang prosess. 

SAMSUNG CSC

Karamellsaus

 2 ss Fibersirup gold

2 ts Cashewnøttsmør

5 dråper Stevia English Toffee

– Tilsett gjerne en klype himalayasalt for en rundere smak.

 

FREMGANGSMÅTE

Alt du trenger å gjøre er å blande alle ingrediensene sammen med en skje, og vips har du en deilig karamellsaus du kan bruke til det meste.

SAMSUNG CSC

TIPS!

– Prøv deg gjerne frem med andre nøttesmør også, f.eks mandelsmør.

– Fibersirup gold kan byttes ut mot yaconsirup.

SAMSUNG CSC

– Maria Marisol

#karamellsaus#enkel#rask#lett#oppskrift#melkefri#glutenfri#sukkerfri#lavkarbo#sunt#sunnmat#helse#ernæring

Kremet smoothiesorbet

SAMSUNG CSC
 

Næringsrik smoothie som smaker sorbet! ♥

Jeg elsker å lage smoothien min tykk og kremet slik at jeg kan spise den med skje. Da blir smoothien mer som en is-dessert med en gang.  Ved å tilsette litt ekstra ingredienser blir dette i tillegg til at det er godt, også veldig mettende og næringsrikt. 😀 Dette er absolutt en stor frokost/lunsjfavoritt, spesielt om våren/sommeren. ♥

SAMSUNG CSC

 

Kremet smoothie sorbet

2 porsjoner

2 Små avokado

1 Stort glass kokosmelk

1 1/2 Glass frosne skogsbær

1 ts Lechitin – kan sløyfes, men veldig sunt og er med på å gi en kremet og fyldig konsistens.

2 ts Erteprotein- Kan sløyfes 

1 Neve Mandler- eller andre nøtter

Presset sitron

Fibersirup gold

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland alle ingrediensene utenom sitron og yaconsirup i en blender til kremet konsistens. Spe eventuelt med vann om det trengs, ( jeg gjorde ikke det).

2. Smak til med sitron og yaconsirup.

3. Nyt gjerne med bipollen og ferske bær, eller annen god topping som kokos, gojibær, nøtter og frø.

SAMSUNG CSC

TIPS!

– Kokosmelk kan du bytte ut mot hvilke som helst melk du liker/tåler eller f.eks naturel yoghurt.

– Erteprotein kan sløyes eller byttes ut mot annet proteinpulver eller egg.

– Fibersirup kan byttes ut mot annen søtning f.eks: banan, yaconsirup, stevia eller dadler. 

#smoothie#sorbet#ernæring#helse#kosthold#sunt#mat#oppskrift#lavkarbo#frokost#lunsj#dessert#næringsrik#supermat#bipollen#bær

Mandelmuffins med crumble

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

God søndag!

Dagsens bakst ble muffins som smaker kransekake, nam! Søtt, sunt og veldig godt!  Muffinsene er helt uten gluten, melk, soya og gjær ++. De er både lavkarbo og paleo, litt ettersom hvilke søtning du velger å bruke. (se “tips” lenger ned)

SAMSUNG CSC

Mandelmuffins med crumble

MUFFINS:

Ca 15 stk.

200 g Mandler

1 ts Bakepulver

1 klype Salt

1,2 dl Vann

1/2 dl Sitronsaft

3 Egg

2 ss Smeltet kokosolje

155 g Fibersirup

1/4 ts Mandelessens

2 ss Fettredusert Kokosmel

Gojibær – kan sløyfes

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Bløtlegg gojibærene i vann.

3. Mal mandler til mel, bland deretter sammen med de tørre ingrediensene utenom kokosmel.

4.  Bland sammen de våte ingrediensene: Egg, vann, sitronsaft, kokosolje og fibersirup. Hell de tørre ingrediensene i de våte og rør godt sammen. 

5. Tilsett fettredusert kokosmel og la røren stå å svelle i 10 minutter.

6. Hell vannet av gojibærene og la de renne av seg.

7. Fordel røren i muffinsformer og fordel gojibærene over.

8. Sett midt i ovnen i ca 25 min. pluss/minus.

9. Avkjøl på rist og topp med crumble.

SAMSUNG CSC

CRUMBLE:

90 g Mandler

45 g Kokosblomstsukker

2 ss Kokosolje

FREMGANGSMÅTE

1. Finhakk mandler, det er også godt med litt større biter innimellom.

2. Bland mandlene sammen med kokosblomstsukker.

3. Smelt kokosoljen i en stekepanne og tilsett mandelblandingen. Ha platen på middelsvarme til kokosblomstsukkeret har smeltet og du får en gylden crumble, – det tar noen minutter.

4. Spre massen utover et bakepapir og avkjøl.

5. Topp på nystekte muffins.

SAMSUNG CSC

 

TIPS!

– Jeg lagde muffins og crumble hver for seg, men du kan også tilsette crumble i muffinsene før du steker de.

– I muffinsene brukte jeg fibersirup clear, men det kan byttes ut mot annen flytende søtning. F.eks honning, yaconsirup eller ageve.

– Sitronsaft kan byttes ut mot f.eks presset appelsinsaft.

– Vann kan byttes ut mot melk for en mildere mandelsmak.

– Kokosolje kan byttes ut mot smør.

– Kokosmel kan byttes ut mot annet mel, men kokosmel binder mye vann så av annet mel trenger man nok mer en 2 spiseskjeer. Prøv deg frem.

– Jeg har tilsatt litt gojibær i muffinsene, men det kan fint sløyfes eller byttes ut mot annen frukt eller bær.

– I crumbelen brukte jeg kokosblomstsukker, men det kan byttes ut mot annen søtning. F.eks sukrin eller sukrin gold.

– Mandler i crumbelen kan byttes ut mot andre nøtter eller f.eks havregryn.

– Kokosoljen i crumbelen kan også byttes ut mot smør.

SAMSUNG CSC

#muffins#lavkarbo#paleo#sukkerfri#melkefri#glutenfri#cupcakes#mandler#mandelmuffins#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring

Rescue kit

Håper alle mine fine lesere hadde en fantastisk feiring av nasjonaldagen vår!

Her var det liv fra morgen til kveld. Champagnefrokost, tog i byen, lunsj med rekefest og grilling på ettermiddag/kveld. En dag fylt med venner og familie. 

SAMSUNG CSC

En lang dag som denne krever mye energi. Jeg startet faktisk morgen klokken 05.15. Gosh, alt for tidlig, haha! Sånn går det når man ikke rekker alt som står på planen kvelden før. Jaja, uansett dagen gikk veldig bra! Heldigvis fikk jeg pakket med meg et lite “rescue kit” i vesken, som jeg tenkte at jeg skulle tipse dere om…
SAMSUNG CSC

“Rescue kitet” mitt bestod av: Sweet Choco Supersnack, Atkins Day Break Chocolate Chip Crisp og Ombar 72% sjokolade.

På slike dager som i går bruker man som sagt mye energi og er som regel på farten fra tidlig til sent. Da trenger man også å fylle på med litt ny energi som holder kroppen i balanse… Det blir mye tom energi i form av is og kaker osv. og da vil jeg heller gi meg selv noe kroppen blir glad for, samtidig som det er noe som smaker godt og som man kan kose seg skikkelig med. 🙂

SAMSUNG CSC
 

Det er absolutt ikke bare på 17.mai det er lurt å ha med litt ekstra energi i vesken. På lange dager på farten har jeg som regel med meg et sunt alternativ til når jeg trenger litt ekstra energi.

Dessert i siste liten: Mangosorbet med mandelflarn

SAMSUNG CSC

Dessert du kan lage mens gjestene allerede er i hus!

Deilig og frisk mangosorbet, som lages på 1-2-3 i en blender og kan serveres med en gang!

SAMSUNG CSC

Isen har jeg lagt ut oppskiften på før, den finner du her.  Mangosorbet 

Det er alltid godt med noe sprøtt ved siden av en is-dessert. Jeg har laget mandelflarn, denne oppskrift er også enkel, rask og kan fint lages i forveien.:)

Tåler du ikke mandler kan du bruke havregryn i stedet.

SAMSUNG CSC

 

Mandelflarn

50 g Mandler

30 g kokosblomstsukker

1 ss Mandelmel

40 g Smør

1 ss Kokosmelk 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 180 grader varmluft.

2. Finhakk mandler til det nesten har blitt til mel. Jeg brukte en food prosessor.

3. Smelt smøret og kokosblomstsukkeret i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt sammen og la det småputre i kjelen i ca 1-2 minutter, til du får en gylden masse.

4. Ta kjelen av platen og bruk en ts og legg små klatter på et bakepapirkledd stekebrett, med godt mellomrom mellom hver.

5. Sett platen midt i ovnen i ca + – 5 min, til mandelmassen har blitt gylden. Ta platen ut av ovnen og avkjøl de på platen.

6. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca 8-9 minutter. Mandelflarnene  er fortsatt litt myke når du tar de ut, men har fått en mørkere farge. Avkjøl på rist til de har blitt sprø.

 

SAMSUNG CSC

TIPS!

– Mandler kan byttes ut mot andre nøtter eventuelt havregryn.

– Mandelmel kan byttes ut mot annen tørrvare.

– Kokosblomstsukker kan byttes ut mot sukrin gold eller annen tørr søtning.

– Jeg brukte melkefritt smør, men tåler du melk bruk meierismør!

– Følg med de siste minuttene slik at mandelflarnene ikke blir brent, men passe stekt.

#17mai#dessert#glutenfri#melkefri#sukkerfri#lavkarbo#paleo#vegan#sunnmat#oppskrift#helse#ernæring#mat