Kanelboller

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hei og hopp!

Hva er vel bedre enn å starte helgen med sunne nystekte Low Carb kanelboller! Helt uten gluten, melk, soya, gjær og sukker? 😀

Jeg har laget sunne kanelboller før, men disse tar kaka! Konsistensen ble bra, de ble luftige og smaken helt nydelig! Disse ble rett og slett farlig gode! 😀

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kanelboller

 

100 g Mandelmel – fettredusert

40 g Fiberhusk

1 ss Kokosmel

2 ts Bakepulver

1 ts Himalayasalt

100 g Sukrin

60 g Kokosblomstsukker eller sukrin gold

3 Eggehvitter

2 1/2 ss Eplecidereddik

2,5 dl Kokende vann

 

FYLL

Kanel

Smør

Sukrin/ kokosblomstsukker /sukrin gold – eventuelt en blanding av to stykker.

Hakkede mandler

 

 

SAMSUNG CSC

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader

2. Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og rør sammen.

3. Bland deretter inn eggehvitter og eplecideredikk.

4. Tilsett det kokende vannet og rør sammen til en fast deig. Bruk gjerne en slikkepott på slutten. – Deigen er fortsatt litt klissete, men det er sånn den skal være.

5. Smør et bakepapir med litt smør eller stekespray (slik at deigen ikke setter seg fast). Ha deigen utover, bruk hendene og trykk deigen ut til et rektangel. – Eventuelt legg deigen mellom to bakepapir og kjevl den ut.

6. Smør på et tynt lag med smør og strø godt over med kanel og litt kokosblomstsukker/ sukrin/ sukringold. 

7. Rull deigen sammen med hjelp av bakepapiret. Del i like store biter, jeg fikk ca 14 stk.

8. Legg kanelbollene på et bakepapirkledd stekebrett, pensle med ett egg og sett midt i ovnen i ca 40 minutter pluss/minus.

9. Avkjøl på rist.

 

Topp gjerne med sukrin, melisglasur eller karamellsaus. 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

MELISGLASUR

Sukrinmelis

Eggehvitte

FREMGANGSMÅTE

Bland sukrinmelis sammen med litt eggehvitte til du får en tykk melisglasur. Ha gjerne over i en sprøytepose og topp på kanelbollene

 

KARAMELLSAUS

 2 ss Fibersirup

2 ts Cashewnøttsmør

1 liten klype Himalayasalt

5 dråper Stevia English Toffee

FREMGANGSMÅTE

Bland sammen med en skje eller gaffel og topp på kanelbollene.

 

SAMSUNG CSC

 

TIPS!

– Den hemmelige ingrediensen som gjør kanelbollene luftige er eplecidereddikk. Ikke vær redd for at det skal sette smak på bollene, for det gjør det ikke. Det kan sløyes, men som sagt gjør det bollene mer luftige og konsistensen bedre.

– Rene eggehvitter i stedet for hele egg er også med på å gjøre kanelbollene luftigere, men du kan erstatte de 3 eggehvittene med 2 hele egg.

– Som fyll har jeg godt med kanel, men lite søtning da jeg heller topper bollene med melis og karamellsaus.

– Det går ikke ann å lage melis av sukrinmelis og vann, men med eggehvitte blir den tykkere og stivner.

– Tips til annet fyll : forskjellig typer nøtter, rosiner (obs! ikke lavkarbo), gojibær, tørket blåbær eller f.eks kokosstrø.

 

#lavkarbo#kanelboller#melkefri#sukkerfri#glutenfri#utensoya#utengjær#kanelsnurrer#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#boller#paleo
6 kommentarer
    1. Jeg ser veldig mange bruker sukrin+ istedenfor vanlig sukrin for å slippe den “kalde” smaken. Har du prøvd å bake disse bollene med sukrin+ eller merker du ikke noe til den typiske sukrin-smaken i disse bollene?
      Gleder meg til å prøve oppskriften din 🙂

    2. Lisbeth: hei! Jeg bruker aldri sukrin alene i en oppskrift. Her har jeg brukt 50/50 med kokosblomstsukker . Man smaker ikke sukrin smaken da:)Grunnen til at jeg ikke bruker sukrin + er at den er tilsatt stevia og akuratt i bakst som man vil skal bli luftig gir ikke stevia et like godt resultat.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg