SARA BERNARD I EN MUFFINS

Første søndag i advent!:)

Tiden går så utrolig fort, husker sist julaften som om det var i går!.

Tror ikke det bare er jeg som er i julestemmening, selvom det ikke er noe snø ute. Ser på instagram og sosiale medier at flere har fått opp juletre og pyntet huset til jul allerede, hehe:)  Skal ærlig innrømme at jeg gjorde det samme i går. Så nå står juletre pyntet og adventslysene på plass.:) 

Tilbake til dagens overskrift. Er du glad i muffins og sarah bernard. Hvorfor ikke blande de sammen til en herlig liten søtbombe! 

Det funker faktisk og er ikke alt for søtt. Tror det har med at muffinsen i seg selv ikke er så søt. Så dette er en perfekt kominasjon.

For å lage disse trenger du :

Kakebunn, fyll og sjokoladeglasur til Sarah Bernard se oppskrift her

Og hjemmelagde muffins :(oppskrift under)

Muffins

1 kakemix fra funksjonellmat

1tss sukrin gold

5egg

5dl vann

1dl melk(jeg brukte soyamelk)

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 grader. Miks egg og sukker luftig, sikt inn alle de tønne ingrediensene vekselsvis med de våte, til alt er bland godt sammen.  Hell røren i i muffinsformer , Smuldre kakebunnen til sarahbernard kaken og ha i biter i muffinsene( ta gjerne i en del for smak)og stek midt i ovnen i12-15 min.Og avkjøl på rist.

 

Mens muffinsene steker kan du begynne å lage sjokoladefyllet og sette det kaldt til det skal brukes. 

Når muffinsene er avkjølt,hell sjokoladefyllet i en sprøytepose og lager topper på muffinsene. Sett kaldt til dette har stivnet. I mellom tiden lag glasuren og ha over de stivnet muffinstoppene. 

Sett kaldt til sjokoladeglasuren har stivnet og ta ut til servering.

 

#sukkerfri#melkefri#glutenfri#sarahbernard”kake#muffins”sunnbakst”lavkarbo#bakst#julebakst#jul#cupcakes”sjokolade”ajokoladekrem#sjokoladglasur

PROTEINRIKE HVITE KULER


Oppskrift Proeinrike kuler rullet i kokos.:)

Du trenger:

100 g usaltet  melkefritt smør

150 g hvit sjokolade (hjemmelaget se oppskrift her)

25g proteinpulver (vanilje eller uten smak)

2 ss valgri melk

1 eggeplomme

Kokos (til pynt)

 

Fremgangsmåte

 

Ha smøret i en liten kjele sammen med melken og smelt.. Knekk sjokoladen i biter. Ta kjelen av platen og ha i de knekte sjokolade bitene. Rør så i  sjokoladen har smeltet. helt. Avkjøl blandingen og visp deretter inn eggeplommen og proteinpulveret. Dekk bollen med plast og la blandingen stå i kjøleskapet  noen timer, gjerne over natten.

Når blandingen er klar er det bare å rulle  kuler av sjokolademassen med hendene , og rull kulene gjerne i kokos.(som jeg gjorde) 

 

Tips

Bytt ut kokos med for eksempel hakkede mandler.

Dekk kulene med hvit eller mørk sjokolade

Bytt ut melken med likør eller sherry for en voksen variant

Håper dere nyter helgen og koser dere 🙂

#melkefri#sukkerfri#proteinkuler#julekuler#jul#snaks#sunnbakst#bakst#protein#proteinpulver#suntoggodt#glutenfri#sunt

SUNN HVIT SJOKOLADE

God lørdags morgen!:) 

Her om dagen lagde jeg hvit sjokolade. Dette hadde jeg aødri prøvd faktisk. Innbilt meg hele tiden at dette var mye mer komplisert enn det egentlig var, haha! Det var jo kjempe enkelt og så fort gjort. 😀

 (bildene er tatt med mobil, derfor litt dårlig)

Oppskrift

Du trenger:

60 g kakaosmør

30 g rismelkpulver

15 g Sukrinmelis

1/4 ts vaniljepulver

1 neve hakkede gojibær (valgfritt)

 

Fremgangsmåte:

 

Ha Kakaosmøret i en bolle og smelt over vannbad. Rør inn rismelkpulveret, Sukrinmelis og vaniljepulver. Ha i gojibær,  og hell sjokolade blandingen over i konfektformer eller en papirkledd form og sett i kjøleskapet til den har stivnet. Sjokoladen må oppbevares kald til servering. 

Tips!

Ha i hakkede nøtter i stden for gojibær.

Putt en marsipankule i midten

Dypp i mørk sjokolade når den har stivnet

Er du bedt på besøk i julen så er dette en perfekt vertine gave. Behold sjokoladene i konfektpapiret og ha i et søtt glass med lokk og pynt med en rød sløyfe:)

 

#sukkerfri#melkefri#nøttefri#sunnbakst#snaks#sunnkos#hjemmelaget#jul#julegave#gave#

BANANCHIPS OG FROKOST

GOD MORGEN!

Når man har lyst på noe søtttil frokost så ble det sånn her. 

tilfredstilt søtbehov!

Soya yoghurt med karamellstevia dråper. peanøttkjeks oppskrift her, og tørket kokosflak og gojibær, med et deilig is kaldt glass vann med sitron båter (ja båter faktisk) Masse smak i vannet 🙂

Spiste opp mine siste banan chips nå, så da må jeg lage en ladning i dehydratoren. kjempe enkelt, bare kutter banan i skiver og legger på brett og steker rundt 10 t . Ja er lenge, men da tørker de på 40 grader og er raw food. Absolutt verdt det.

Drysset litt capuccino pulver over,nam!

Kjempe godt å ha i yoghurt eller på havregrøten, men super godt som snacks bare også. Du kan gjøre dette med alt av frukt og jordbær går fint også=)

Har du prøvd det før?

#frokost#suntoggodt#melkefri#sukkerfri#glutenfri#yoghurt#bananchips#chips#snaks#

PROTEINRIKE KNEKKERBRØD

En god sunn lunsj trenger ikke være så komplisert 😉

Reker er absolutt min favoritt, blir aldri lei! På hjemmelaget knekkerbrød med litt grønt,og sitronjuice over,blir ikke bedre!

 

Disse knekkerbrøene er super lette å lage, med kun tre ingredienser, så kan man adde mer for forskjellige smaker. Disse har et høytprotein innhold.

Du trenger 🙁 1 brett)

3 eggehvitter

1 1/2 dl sesammel

1 dl linfrø

Fremmgangsmåte:

Bland alt sammen til en klissette deig, bruk en slikkepott og smør utover et bakepapir, kledd stekeplate . stek midt i ovnen, etter en halvtime ruter du opp knekkerbrøene og setter døra på gløtt og lar det tørke.

 

Tips:

Varier smakene med å ha i Foreksempel

-hakkede nøtter

-hakkede gresskarkjerner

-krydder

-gojibær

-kokosflak

Det er mange muligheter. Men elsker denne basic oppskriften som er så proteinrik!

Pleier du å lage dine egene knekkerbrød?

#lunsj#knekkerbrød#reker#grønnsaker#mattips#kryder#oppskrift#sunnmat#proteinrik#lavkarbo#highprotein#lowvarb#lowfat#shrimp#rawfood#eatclean

MUST HAVES OG JULEGAVE TIPS

Skal ærlig innrømme at jeg har en del i i skap og skuffer på kjøkkenet. Men er ikke alt som blir like flittig brukt, men har flere ting jeg bruker hver dag som jeg absolutt ikke klarer meg uten. Tenkte jeg skulle tipse om noen litt nyttig utstyr og hva du kan bruke de til:)

Nederst kan du finne noen julegavetips til familien. Er ikke alltid like lett å finne ut hva man skal kjøpe, og ofte vanskligst til de nærmeste syntes jeg da.Kanskje du finner noe du selv kan sette på ønske listen din også. 

Håndmikser: Dette bruker jeg hver dag ,piske egg, blande rører osv. Ofte kan det bare være tungvint å dra frem en stor kjøkkenmaskin og da syntes jeg en håndmikser er genialt. Og elsker designet på denne. Ser litt eksklusiv ut. samtidig som den ikke er så alt for dyr. 

Stavmikser: En full komplett stavmikser med hakker osv. er et must for meg når jeg lager mat. Bruker ofte stavmikseren til å mose supper og grønnsaker. Kan brukes rett i kjelen.  Og hakkeren so følger med bruker jeg ofte til å hakke nøtter, det er flere hastigheter på den, så du kan male nøtter til mel, eller bare grov hakke. Rett og slett super:)Pannekakepanne:
Det er ikke alltid så lett å få jevne pannekaker, så når jeg steker pannerkaker bruker egen panne til dette. Pannen er flatere enn vanlige panner og er non stick.

 

Gode kniver er også er must. Jeg vasker sjeldent dyre kniver i oppvaskmaskin. Dette burde vaskes for hånd.

Muffins skål: Denne er døds søt(hihi) Finnes i hvit og rød også, men jeg er en rosa jente;) Muffins skål som man kan både kan bake i ovnen med og servere i. Genialt:) Det går også fint å lage karamellpudding eller andre porsjons deserter , og den tåler også oppvaskmaskin!

“melke”flasker:Disse små flaskene Passer fint hvis man vil ha med seg hjemmelaget juice eller smoothies. Søte og praktiske. Elsker de.

Lurer du på hva du skal gi til familien i gave til jul i år? – Her har jeg samlet noen julegavetips så du kan få litt inspirasjon 🙂

Til Mamma: Slowcooker, som koker kjøtt og grønnsaker på lav varme over lengere tid. Hjelper moren din med middag i en hektisk hverdag. Legg kjøttet  i morningen og det er ferdig til middagstid:) Alle mødre elsker denne rett og slett! Den kan du finne her

Til Pappa: Hvis faren din er som faren min, lager aldri mat når mamma ikke er hjemme. Da går det i brødskiver. Så da vil denne brødristeren gjøre seg  

Den kan du finne her

Til Bestemor og Bestefar : Helt enkelt kaffe trakter:) finnes her

Til store søster: Hva med denne flotte rosa klokka? Finnes også i flere farger se her

Til lille søster: Hva med dette muffins stativet? sjekk det ut her

Til store bror: Hva med dette stativet til Ipaden?- finnes også i flere farger.Se utvalget  her

Til lille bror: Hva med dette tøffe bakesette? Sjekk det ut her

 

For enda flere tips og inspirasjon ta turen innom bakerenogkokken.no  Der kan du finne mye fint og nyttig til forskjellige prisklasser:)

Håper dere likte innlegget mitt:)

 

 

Dette innlegget er sponset

 

 

bakerernogkokken#kjøkken#kjøkkenutrtyr#julegavetips#julegave#stavmikser#pannekakepanne#mattips#pannekake#bakeform#klokke#slowcooker”brødrister#ipadholder#matblogg#utstyr

KJØTTFRI MANDAG GUL ERTESUPPE

Hei dere! Til dagens kjøttfri middag har jeg laget gul ertesuppe med lavere glykemisk indeks! Glykemisk indeks eller GI er hvor rask blodsukkerstigning man får etter inntak av mat med karbohydrater.Mat med høy GI øker insulin og fettlagring. 

Noen typer grønnsaker får en veldig mye hørere GI når de blir kokt enn om de spises som råkost, Eksempel på dette er Poteter og gulrøtter. Gulrøtter RÅ har GI på 18, men Gulrøtter KOKT har på 58. 

Når man dobbelt koker poter og stivelsesrike grønnsaker så senker man også GI .Så her kommer en diabetes vennligere og sunnere oppskrift på en enkel suppe:)


Du trenger:
 

350 g gule erter

15 dl grønnsaksbuljong

3 gulrøtter

1/2 sellerirot

1 potet

1/2 blomkål hode

1løk

purre

brokoli

pepper


Fremgangsmåte:

 

Denne suppa tar litt tid å forberede, så plannlegg dagen før.

 Legg ertene i en stor bolle med kaldt vann kvelden før eller om morningen før du drar på jobb.senest 8 timer før du skal lage middagen hvertfall.Pass på at du bruker en stor nok bolle,når ertene blir fuktige bli de mye større. Når ertene har ligget lenge nok hell av vannet og skyll ertene godt. Ha i en kjele med grønnsaksbuljong og gi et oppkok. La den stå å små koke i 1 1/2  time. Kutt opp gulrøtter ,sellerirot,potet,løk,blomkål og purre. Ha dette i en kjele med vann og kok til grønnsakene er møre. Hell deretter av vannet og sett grønnskakene til side. Når Ertene har kokt i 1 1/2 time, ta de kokte grønnsakene oppi i ertene og gi et oppkok og smak til med pepepr og evt annet krydder.om ønskelig. Bruk en stavmikser og mos alt litt sammen for en mer kremet konsitens. Tilslutt Crisp noen brokolibiter i oven på grill noen minutter.

Bon apetit

Pleier du å ha kjøttfri mandag?- Hva lager du da?

#ertesuppe#sukkerfri#melkefri#glutenfri#potet#gulrøtter#grønnsaker#femomdagen#sunnmat#glykemiskindeks#kjøttfri#kjøttfrimandag#gulertesuppe#lavkarbo#matprat#godtno#fitness#sunt”sunnmat#smakforalle#matpåbordet#middag#mattips#middagstips#diabetes#diabetiker#diabetesvennelig#varmmat#suppe#brokoli

#bildeshoutnovember

SARA BERNARD

Ny uke, nye muligheter!

I går lagde jeg sara Barnard cookies! Nam! Det er farlig godt!  Tenkte hvorfor ikke starte uken med en sunn bake oppskrift, Så kan dere ha denne i bakhode til ukas stor handling. Jeg er vel ikke den eneste som hamstrer og fyller kjøleskapet på mandager(?) – Da vil jeg tipse dere om “mattilbud” appen som har oversikt over alle matforetningers ukestilbud, syntes det er ganske så genielt , så får man med seg de forskjellige tilbudene der ute:)

Denne oppskriften er melkefri,sukkerfri,soyafri,havrefri,gjærfri,bakepulverfri og glutenfri : FARLIG GODE Sara Bernard!;)

Nydelig enkel oppskrift!

Du trenger til kakebunnen:

400 gFin hakkede mandler

6 Eggehvitter

6ss Sukrinmelis

Fremgangsmåte:

Pisk lett sammen eggehvitter og sukrinmelis, bland deretter inn de maltemandlene og kna til en deig. Sett kaldt i noen minutter før du ruller til en pølse og skjerer av biter. Bruk en pepperkake utsikker i stjerne og stikk ut stjerner og legg på bakepapir.Stek på 190 grader i 5-7 minutter, følg med, de blir fort brente hvis de står for lenge. Avkjøl på rist.

Fyllet:

6 Eggeplommer

6ss sukrinmelis

1 ts vanilepulver

3ss usøtet kakao

200-250g kokosolje

Fremgangsmåte:

Pisk  sammen kokosolje og sukrin, ha deretter i en og en eggeplomme til alle er pisket godt inn. Bland deretter inn kakao og vanilje. Sett i kjøleskapet til bunnene er avkjølt.

Sjokoladeglasur:

200g mørk sukkerfri og melkefri sjokolade (jeg brukte mørk sjokolade fra merket sukkerfritt)

2 ss kokosolje

Fremgangsmåte:

Ha 2/3 av sjokoladen sammen med kokosoljen og smelt over vannbad til alt er godt smeltet ta av vannbadet og rør inn resten av sjokoladen til den er smeltet i blandingen.

Montering:

Ta frem fyllet av kjøleskapet, og ha i sprøytepose. Sprøyt deretter ut masse på hver stjerne og dypp deretter i glasuren. Sett kjølig til glasuren stivner.Server! 🙂

Kakene er perfekt til frysing! Så lag opp masse på en gang! Smaker veldig godt kalde rett fra fryseren til servering! 

Jeg pleier å lage denne i langpanne også hvert år til jul. Da bruker jeg helt samme oppskrift som passer til en vanlig langpanne:) Så du får mange stjerne kaker ut av denne. 🙂

 Nå er jeg i gang med dagens kjøttfrie middag, så kom innom litt senere for oppskrift 😉

#sunnbakst#sunnoggodt#Bakst#sarabernard#kake#Julekake#sukkerfri#melkefri#glutenfri#Soyafri#gjærfri#matprat#godtnoe#bakemag#bakeglede#mattips#lowcarb#highprotein#fettredusert#lowfat#healthyfood#healthy#fitness#fitnessfood#sarabernhard#sugarfree#dairyfree#glutenfree#suntsøtt#

#bildeshoutnovember

ISKAKE MED PEPPERKAKER

Herlig søndag! Beklager litt dårlig blogging i helgen. Faren min feiret 60 års dag i helgen, og med 110´gjester så var det en del mat som måtte lages, Og derfor har jeg ekstra mange oppskrifter på lur til uken ,så følg med 🙂 – Tenkte jeg skulle inspirere dere i dag med en oppskrift klar for desember:) Så hvis dere er like klare for jul som meg,så prøv denne oppskriften her!  Lagde denne deilige Pepperkake -iskaken med appelsin smak, som er kjempe enkel å lage. Gikk ut fra denne oppskriften her.

Byttet ut kakebunnen,med hjemmelaget pepperkaker så dette er en super sunn proteinrik oppskrift,glutenfri,melkefri og sukkerfri.

Oppskrift

Du trenger :

Hjemmelagde pepperkaker til bunnen, oppskrift finner du her 

Kokosolje

Fremmgangsmåte:

Knus pepperkakene og bland med kokosolje. kle en kakeform med bakepapir og trykk ned pepperkake massen så du får en fin jevn bunn.

Til isen :

6 eggeplommer
1,5 dl sukrin
300g tofutti-creamy smooth
4,5 dl piskbar havrefløte eller piskbar soyafløte
1/2 ts sitronsaft
1/2 ekte vaniljepulver
saften av en halv appelsin

revet appelsinskall 

Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommer og sukrin til eggedosis i en bolle og pisk deretter inn tofutti creamy smooth. 
I en annen bolle pisk fløten med sitronsaft helt stivt, sitronsaften gjør at fløten blir mer stiv ellers er det vanskelig å gjøre melkefri fløte stivt.
Vend deretter inn kremen i eggeblanding til det er blandet godt (dette skal IKKE piskes, brun en slikkepott) Rør inn appelsinsaft og revet appelsinskall og hell røren over den avkjølte kakebunnen og sett i fryseren i minst 4 timer.
Pynt gjerne med appelsinskiver til servering.

Tips: 

for ekstra pepperkakesmak mal pepperkaker i en foodprosessor og blan inn i isblandingen.

 

Nam!!

Håper dere har hatt en fin helg:) 
Har dere gjort noe spesielt i helgen?

#pepperkaker#desember#jul#iskake#pepperkakeis#osteiskake#oppskrift#sunn#sunnmat#høyprotein#proteinrrik#protein#lavkarbo#fettredusert#sukkerfri#melkefri#glutenfri#funskjonellmat#sunnoggodt#suntsøtt#matprat#godtno#bakemag#bakeglede#fitness#cheesecake#gingerbread#gingerbreadcookies#gingerbreadicecrean#sugarfree#dairyfree#glutenfree#highprotein#lowcarb#healthyfood#fitnessfood#healthy#rawfood#eatclean#cleanfood#sundaybaking#healthybking

#bildeshoutnovember

PROTEINRIKE BROWNIE KULER

Nå snakker vi helg for fult, og jeg starter helgen med disse deilige sjokolade brownie kulene. Disse er sukkerfrie, melkefrie og glutenfrie. Så allergivennelige for de fleste.

Jeg er allergisk for gluten,laktose,melkeprotein og sukker ++, derfor bruker jeg som regel eggehvitte protein pulver, men oppskriftene jeg legger ut kan selvfølgelig også lages med annet proteinpulver.

Andre nøytrale protein pulver jeg bruker mye er hampprotein og erteprotein som jeg syntes fungerer fint i bakst.:)

 

 

OPPSKRIFTEN GIR CA 20 SMÅ ELLER 12 STORE KULER

Du trenger:

85g valgfritt sjokolade protein pulver (jeg brukte eggehvitte pulver)

45g  uskukret kakao pulver

2- 2 1/2 ss smeltet romtemperert kokos olje

1 ss Stevia/Sukrin

1ss sukrin gold

2ss melk

2ss vann

4 ss fettredusert mandel mel (finmalte mandler kan også brukes, men da trenger du ikke like mye veske)

2 ss hakket mørk melkefri og sukkerfri sjokolade (valgfritt)
 
Fremgangsmåte:
Start med å smelte kokosolje og la dette avkjøle til romtempratur. Bland de tørre ingrediensene  og blan deretter inn kokosolje og spe med veske til du får en passe fast deig. Ha i hakket sjokoladebiter og smak til med evt mer sukrin eller stevia hvis du ønsker en søtere smak. Det blir en litt klissette deig så ha evt mer kakaopulver hvis du syntes det blir vanskelig å rulle til kuler. Sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten.
 
De som tror sunnmat ikke smaker godt kan tro om igjen.Disse er super gode sunne proteinrike sjokolade kuler!
Håper helgen deres også er i gang. Og håper  den blir kjempe fin!:)
 

#proteinkuler#sukkerfri#melkefri#glutenfri#proteinrik#lavkarbo#lavfett#highprotein#lowcarb#sugarfree#dairyfree#glutenfree#helthy#helthyfood#matprat#godtno#sunnoggodt#sunnmat#sunnogsøtt#sunnbakst#helthyfood#healthysnack#rawfood#eatclean

#bildeshoutnovember