HAPPY SUNDAY! I dag er det superenkle lavkarbo kokosboller som står på menyen! Laget med kun få ingredienser! Helt uten gluten, melk, sukker, soya og korn! Oppskriften ga ganske mange og jeg lagde de i ca vanlig størrelse.
Sukkerfri og melkefri sjokolade – oppskrift på hjemmelaget raw sjokolade her
Kokosolje
Kokosstrø
FREMGANGSMÅTE
1. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann.
2. Stivpisk eggehvitene med sukrin til marengs, tilsett vaniljepulver og smak til underveis.
3. Klem ut vannet av gelantinplatene og rør de ut i det kokende vannet til de er helt oppløst.
4. Hell gelantinen i marengsen i tynn stråle mens du pisker videre til alt er godt blandet i.
5. Ha massen over i en sprøytepose og press ut kokosboller på et fat dekket med bakepapir. Sett kaldt i ca en times tid.
6. Smelt sjokolade med 1 ts kokosolje, avkjøl og hell deretter over kokosbollene og strø over kokos på toppen. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stiv eller frem til servering.
I dag vil jeg dele en enkel og rask oppskrift med dere som virkelig løfter den såkalte mikrokaken til nye høyder! Perfekt å servere gjester og gjør seg virkelig på halloweenbordet!
Oppskriften er laget helt uten gluten, melk, sukker og soya, og mikrokaken er også 100% lavkarbo.
Håper den faller i smak!
Mikrokake
3 porsjoner
2 Egg
2 toppede ss Smør – jeg brukte melkefri melange
1 toppet ss Sukrinmelis – eller annen valgfri strøsøtning
Noen dråper Stevia karamell – kan sløyfes, men gir en god smak
6 ss Fløte – bruk et melkefritt alternativ om du ikke tåler kumelk
Karamellpopcorn
Poppet popcorn
Dobbel porsjon med hjemmelaget karamell – oppskrift her
FREMGANGSMÅTE
1. Smelt smør, avkjøl og sett til side.
2. Pisk eggene lett sammen i en bolle med sukrinmelis. Tilsett deretter resten av de tørre ingrediensene og rør inn melk og smør tilslutt. – Sørg for at alt er godt blandet sammen.
3. Fordel blandingen i tre små kopper eller bruk creme brule former som jeg brukte.
4. Sett formene i mikroen og kjør på full guffe i ca 1 min og 20 sek.- kan variere noe fra mikro til mikro, men sånn ca.
5. Lag karamellpopcorn ved å ha popcorn og karamell godt blandet sammen i en stekepanne på middelsvarme og stek til popcornene blir gyldne. – Følg med og rør i blandingen underveis.
6. Topp de ferdige mikrokakene med herlig karamellpopcorn og nyt!
Lavkarbo, helt uten gluten, melk, soya, sukker og korn. Kaken kan også lages med det søtningsalternativet du foretrekker å bruke.
Sjokoladekake
155 g Kokoskrem (den stive delen av kokosmelken)
70 g søtning. Jeg brukte en blanding av sukrin gold og kokosblomstsukker.
2 Egg
40 g Mandelmel
25 g Kakao – eventuelt mer om du ønsker en kraftigere smak
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljepulver
1 klype Himalayasalt
1/2 dl Væske – melk/vann/juice
Jordbærkrem
1,5 bokser Kokosmelk, den stive delen
1-2 ss Sukrinmelis
1 håndfull Jordbær
noen dråper Stevia vanilje
FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene i en bolle utenom kokosvann. Bland sammen til en jevn konsistens med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt væske til en passe tykk røre. Er røren for tykk tilsetter du bare enda mer kokosvann.
2. Hell røren i en 18 cm rund form som er kledd med bakepapir. Eventuelt bruk bakepapir i bunnen av forma og smør kantene med smeltet kokosolje. Sett midt i ovnen på 180 grader og stek ca i 25-30 minutter. Du sjekker om kaken er ferdig ved å stikke en gaffel/pinne i midten. Er det ikke noe røre som henger igjen på pinnen så er kaken ferdig stekt.
3. Avkjøles helt på rist!
4. Jordbærkrem lages ved å piske opp den tykke delen av kokoskremen til en luftig krem, tilsett søtning etter smak. Mos jordbærene med en gaffel og vend inn i kremen.
5. Bre kremen over den avkjølte kaken ved servering og topp gjerne med noen delte jordbær.
TIPS!
– Mandelmel kan byttes ut mot annet valgfritt mel som du tåler og liker å bruke. F.eks havremel, speltmel eller annet nøttemel.
– I stedet for kokoskrem i kaken kan du bruke yoghurt, om du tåler melk kan du fint bruke kesam.
– Som jeg nevnte over kan du fint smake deg frem med det søtningmiddelet du ønsker å bruke. Selv har jeg erfart at det er best å blande 2 stk forskjellige for å få en bedre smak, men trengs ikke. -MariaMarisol
I dag startet jeg rett og slett dagen med å lage en ny porsjon med granola, og denne gangen har jeg faktisk laget den med søtpotet. NAM! Visste du at det gikk an? – Ikke jeg heller før jeg så en oppskrift på en eller annen amerikansk side, men den inneholdt sukker og andre ingredienser jeg ikke bruker, derfor måtte jeg lage en sunn versjon med mange gode næringsstoffer i stedet.
Oppskriften kan virkelig anbefales så jeg håper du vil prøve den ut!
3 ss Flytende søtning- f.eks fibersirup, honning, yaconsirup eller lønnesirup
200 g Havregryn -glutenfri
150 g Valnøtter – eller andre nøtter
100 g Solsikkekjerner – eller andre kjerner
50 g Kokoschips
1 ts Vaniljepulver
2 dryss Kanel
1 klype Salt
FREMGANGSMÅTE
1. Forvarm ovnen til 180 grader. (Varmluft om du har)
1. Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter, og Kok den i micro i ca 5 min.
2. Ha søtpoteten i en food prosessor (eller bruk en stavmikser) sammen med kokosolje og flytende søtning og kjør sammen til en pure.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, hell over pureen og bland godt sammen med en spiseskje.
4. Bre blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen. Stek i ca 40 min pluss/minus og rør noen ganger i blandingen innimellom slik at det ikke bare er toppen som blir stekt.
5. Når blandingen er tørr kan du skru av ovnen og sette døren på gløtt. La blandingen tørke og bli avkjølt.
TIPS!
– Tomme kokosoljeglass er perfekte for oppbevaring av granola!
1. Start med å legge gojibærene i bløt i minimum 10 min.
2. Ha kokosolje (ikke smeltet) i en food prosessor, hell av vannet på gojibærene og kjør sammen med kokosoljen.
3. Tilsett resten av ingrediensene og miks sammen til en ganske jevn konsistens. Det tar noen minutter så vær tålmodig. – Det gjør ingen ting med litt biter, det hadde jeg i min.
4. Hell over i silikonformer og sett i kjøleskapet til fudgen har blitt stiv.
TIPS!
– Doble gjerne oppskriften, de holder seg godt en stund i kjøleskap, og enda lenger i fryseren.
– Fibersirup gold kan byttes ut mot annen flytende søtning, f.eks honning, agavesirup, yaconsirup eller lønnesirup.
– La boksene stå kaldt over natten, minimum et par timer så melken skiller seg. Skrap ut den tykke hvite massen og dette er det du skal bruke for å lage kokoskrem.
2. Pisk Eggehvittene ganske stive, tilsett deretter sukrin og pisk videre til en stiv marengs.
3. Ha i eddik og salt og pisk et par minutter til.
4. Legg marengsen i en sirkel på et bakepapirkledd stekebrett, sett nederst i ovnen og stek i ca 30 min. – Skru deretter av ovnen uten å sette opp døren og la marengsen stå i ovnen til den er avkjølt.
5. Pisk kokoskremen til en luftig konsistens, (det hvite faste fra kokosmelken når den har skilt seg) med litt steviosa eller annen ønsket søtning. – Sett i kjøleskapet til den skal på kaken.
6. Mangopure lager du vet å mose mango i en blender, stavmikser eller food prosessor, med noen dråper sitron til en glatt pure.
7. Skjær gjerne opp litt ekstra mango, fiken og riv sjokolade til å toppe kaken med.
8. Bre et lag med krem over den avkjølte marengsen, ha over mangopure, mango, fiken og topp tilslutt med revet sjokolade.
TIPS!
– Det å lage en 100% hvit marengs uten vanlig raffinert sukker er nesten umulig. Selv har jeg funnet ut av sukrin er det beste alternativ for å få riktig konsistens og utssende. – Du må gjerne prøve med andre søtningmilder også, men dette er min erfaring.
– Gradene har mye å si for hvordan kaken blir, her stekte jeg bunnen i ca 30 min på 125 grader noe jeg syntes tidsmessig er veldig bra. -Allikevel blir kaken litt brunere enn vanlig dessverre. MEN steker du marengsen på rundt 90-100 grader eller mindre og lar den heller stå lenger, vil du få en hvitere farge. Hvor lenge kaken må stå da er jeg litt usikker på, der må du nesten bare prøve deg frem. Jeg vet det funker for det har jeg gjort mange ganger, men jeg må alltid gå å titte på kaken underveis når den er i ovnen, uten å lukke opp døren, for å se hvordan den steker og hvor lang tid den trenger.
– Tåler du ku-melk kan du selvfølgelig bruke vanlig fløte til kremfyllet, eventuelt soya eller havrefløte om du tåler det.
-Jeg brukte steviosa sukkker i kremen, men du kan bruke annen søtning om du heller ønsker det, eventuelt også et dryss vaniljepulver.
Er du glad i grøt til frokost, men samtidig vil kutte ned på karbohydratene? – Da er denne deilige oppskriften perfekt for deg! Helt fri for gluten, melk, sukker, soya og korn.
1. Finhakk mandler og kokosflak i en food prosessor, ikke mal det til mel!
2. Ha den finhakkede blandingen i en kjele, rør i chiafrø og tilsett vann.
3. Gi grøten et oppkok, småkok deretter videre til vannet har fordampet og grøten har blitt myk. Rør eventuelt inn smør/kokosolje og kok noen minutter til om grøten kjennes hard ut. – Ønsker du en søtere smak på grøten kan du tilsette kanel og søtning underveis eller ha på som topping på slutten.
Nyt gjerne med nøtter, frukt smør/kokosolje, kanel, søtning eller andre ting du ønsker.
1. Smelt sjokoladen over vannbad, fyll formene ca 1/3 fulle og smør sjokoladen opp langs kanten. Sett formene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
2. Lag fyllet ved å blande cashewnøttsmør og bringebær i en blender til en jevn konsistens. Smak deretter til med vaniljepulver, flytende søtning og eventuelt stevia.
3. Ha fyllet over den stivnet sjokoladen, men pass på å la litt plass igjen på toppen. Fyll deretter på med sjokolade på toppen.
4. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet ca 1/2- 1 times tid.
– Anbefaler absolutt å lage sjokoladen selv, men du kan også bruke en ferdig type. Smelt gjerne sjokoladen med 1/2 ts kokosolje.
– Melkefri og sukkerfri sjokolade med høyt kakaoinnhold er f.eks “Mørk sjokolade fra Cloetta” fåes på blant annet Kiwi, “Mørk sjokolade fra SUKKERFRITT”, eller f.eks “72%Kakao fra Ombar“.