Vi går mot vår og lysere tider, ikke lenge til sommeren er her! 😀 Hva passer vel ikke bedre på denne tiden enn en deilig sorbet?
Denne er laget på mango, og er helt fri for gluten, melk og tilsatt sukker. Perfekt når du vil spise sunn og ren mat. Denne glir rett inn i et paleo kosthold. 🙂
Mangosorbet
250 g Frossen mango i biter
140 g Kokosmelk light som har stått kaldt og blitt fyldig
1/2 Lime
1 ss Fibersirup clear
Pistasjnøtter til topping.
FREMGANGSMÅTE
1. Ha frossen mango og kald kokosmelk i en blender og kjør sammen til en kremet konsistens.
2. Smak til med lime og agavesirup. Noen mangoer er mer søte enn andre så anbefaler å smake til underveis.
3. Server med en gang, eller frys ned og tin litt i romtemperatur før servering.
4. Topp gjerne med hakkede pistasjnøtter.
TIPS!
– Har du ikke frossen mango kan du bruke fersk, men da må du fryse sorbeten før servering. Fremgangsmåten er den samme, men hell den over i en boks og sett i fryseren i 3-4 timer, ta ut or rør godt ca hver 45 min for å unngå at den krystalliserer seg. Etter 3-4 timer kan den fint stå videre i fryseren frem til servering.
– Fibersirup clear kan byttes ut mot f.eks honning, yaconsirup, agavesirup, stevia, kokossukker eller sukrinmelis.
– Kokosmelk kan byttes ut mot naturell yoghurt.