Kjøttfritt måltid
Middag uten kjøtt er et kjent begrep! Spesielt på mandager da fler og fler velger å starte uken uten kjøtt.
Kjøtt kan være tungt å fordøye og det er derfor godt for kroppen å få en “fri dag” innimellom.
Selv har jeg kjøttfrie dager rett som det er uten å planlegge det på forhånd. Jeg spiser som regel det jeg har lyst på og som oftest er ikke det kjøtt.
En deilig suppe med grønnsaker er et godt alternativ. Da får man i seg god næring, det er lett for kroppen å fordøye og ikke minst smaker det helt nydelig! ♥
Brokkolisuppe
1 stor Brokkoli
1 Gul løk
3 Hvitløksfedd
Smør- jeg bruker uten melk
1 liter Kraft – Eventuelt 1 liten vann og 1 buljongterning
1-2 dl Melk – bruk det du tåler
Salt
Pepper
(Urter)
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell hvitløk, hakk opp løk og surr dette sammen med godt med smør i en kasserolle, til løken har blitt blank.
2. Tilsett kraft, (eventuelt vann og buljong) oppkuttet brokkoli og la det stå å småkoke i ca 10 minutter.
3. Jevn suppen med en stavmikser, tilsett melk og smak til med salt,pepper og eventuelt urter.
Server gjerne suppen med noe sprøtt på toppen. Her har jeg brukt RAW & CRISPY VEGGIESNACK, supergodt og passer helt perfekt som topping på suppe.
TIPS
– Oppskriften kan benyttes som en base og brokkolien kan byttes ut mot andre grønnsaker. F.eks blomkål, spinat, søtpotet, gresskar eller bruk gjerne 50/50.
– Tilsett gjerne krydder og urter for en dypere smak. F.eks: basillikum, gressløk, mynte og chilli.
– Suppen kan serveres med egg, grønnsaker, rundstykker eller f.eks rømme.
– Maria Marisol
Aldri smakt, men så spennende ut 😀
Henriette Celin: Det er kjempe godt og så enkelt å lage 🙂