Grønnkål er en stor favoritt hos meg, spesielt om høsten.
Den kan brukes til så mye og gir masse smak i maten.
I dag har jeg gjort noe så enkelt som å lage en grønnkålpesto, stekt litt grønnkål og ristet litt brød, superdigg kombinasjon!
Grønnkålpestoen er fri for gluten, melk, sukker, soya, korn, egg og nøtter.
Ristet brød med grønnkålpesto
2 Skiver brød
Cherry tomater
Grønnkål
Grønnkålpesto
(Olivenolje, salt og pepper)
Grønnkålpesto
1,5 dl Pinnekjerner
3 dl Fersk grønnkål
2 ss Presset sitronsaft
2 ss Olivenolje
1-2 ts Hvitløkskrydder
Himalayasalt
3-5 ss Vann / eventuelt en form for melk
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør alle ingrediensene til pestoen sammen i en food prosessor eller stavmikser, smak til med krydder og sitronsaft underveis. Spe med væske om blandingen blir for tykk.
2. Rist skivene i en panne med litt olje, salt og pepper. Når skivene er sprø ta de ut, og stek stek cherrytomater og grønnkål på samme måte.
3. Smør skivene med pesto og topp med stekte tomater og grønnkål.
TIPS!
– I stedet for pinnekjerner kan solsikkekjerner eller cashewnøtter brukes.
–
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagramher, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Uken er godt i gang, og før du vet ordet av det er det jammen helg også.
I dag har jeg laget et superenkelt brød, men få ingredienser som virkelig ble lett og luftig. Brødet er laget på hermetiske kikerter og det fungerte veldig bra
Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og nøtter
Brød av kikerter
1 boks Hermetiske kikerter – skylt og avrent
3 Egg
2 ss Fiberhusk
2 ts Bakepulver
1 klype Himalayasalt
VALGFRITT
Hakket gressløk og timian
Solsikkekjerner
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 190 grader.
2. Ha kikerter og egg i en food prosessor og kjør sammen til en jevn konsistens.
3. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i food prosessoren. Tilsett gjerne gressløk og timian for mer smak.
4. La deigen svelle i noen minutter, ha den deretter over på et bakepapirkledd stekebrett, form til et rundt brød og strø litt solsikkekjerner over.
5. Stek midt i ovnen i ca 40 min. Avkjøl på rist!
TIPS!
– Tilsett litt vann for deigen blir for tykk!
– Tilsett gjerne andre krydder eller urter for annen smak.
– Følg med på steketiden underveis. Stek heller brødet på lavere temperatur over lenger tid enn høyere temperatur på kortere tid, da “faller” bare brødet sammen.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagramher, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Laget på blandt annet avokado og solsikkekjerner. Skikkelig sunt og veldig godt!
Kaken er selvfølgelig fri for gluten, melk og raffinert sukker også.
God helg!
Rå sjokoladekake – uten nøtter
BUNN
250 g Solsikkekjerner og kokosstrø – jeg brukte ca 150 g solsikkekjerner og 100 g kokosstrø
1 ss Rå kakaopulver
5-6 Store dadler
1 klype Vaniljepulver
1 klype Himalayasalt
2-3 ss Kokossirup
2 ss Kokosolje
FYLL
3 Avokado
4+ ss Rå kakaopulver
1 dl Kokossirup – eventuelt annen flytende søtning
4 ss Kokosolje
1 klype Himalayasalt
1 klype Vaniljepulver – kan sløyfes
TOPPING
Supernature hampfrø og Supernature kakaonibs
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å lage bunnen ved å finhakke solsikkekjernene i en food prosessor.Tilsett resten av ingrediensene til bunnen og bland sammen til en jevn masse. Smak til med kokossirup og dadler. Press massen ut i en springform ca 18 cm og sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
2. Mos avokadoene i en food prosessor, tilsett resten av ingrediensene til fyllet og kjør sammen til en jevn konsistens. Smak til med kakaopulver og kokossirup til en passe søt smak. Bre fyllet utover bunnen og sett kaldt til fyllet blir stivt.
3. Topp gjerne med litt raspet rå sjokolade til servering.
TIPS!
– Dadlene i bunnen kan byttes ut mot mer kokossirup om du ønsker en mer lavkarbo variant.
– Kaken kan spises med en gang eller oppbevares i 2-3 dager i kjøleskapet.
– Jeg har brukt kokosolje og kokossirup fra Cocosa og rå kakaopulver, hampfrø, kakaonibs og himalayasalt fra Supernature.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagramher, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Siden middag ofte er et stressmoment i de fleste hjem, så vil jeg dele mitt beste tips til hvordan du kan lage en sunn og smakfull middag uten å stresse.
Spar tid ved å lage maten langsomt med en Slowcooker !
En Slowcooker er en liten elektrisk gryte du kan fylle med det du ønsker av kjøtt, fugl, fisk, grønnsaker, urter og krydder og koke det over lang tid. Kjøttet/fisken blir fantastisk mørt og grønnsakene helt perfekte.
Dette gjør næringsrik mat utrolig enkelt å lage. Du trenger verken være “flink” eller like å lage mat for å få et fantastisk resultat.
Visste du at du også kan lage vegetarretter i slowcookeren?, for det kan du. Selv ble jeg veldig positivt overrasket over at grønnsakene og bønnene ikke ble overkokt, enda i så mange timer den stod. Veldig fornøyd med det, da jeg bruker mye grønnsaker og bønner i kostholdet mitt.
– 5,7 liters kapasitet – passer for 6 personer – 2 varmeinnstillinger og “hold varm” funksjon – 20 timers nedtellingstimer: overgår automatisk til hold-varm funksjon når tilberedelse-tiden er oppnådd – Avtakbar ledning – Non-stick belegg – Gryten kan vaskes i maskin – 2 års garanti
I tillegg får du med et oppskriftshefte med varierte oppskrifter.
Du trenger ikke bruke det dyreste kjøttet for å få det mørt og saftig. En av mine favoritter er faktisk hel kylling som jeg har laget her. Nettopp fordi det er så god og billig hverdagsmat og slowcookeren gjør dette til luksus!
Kylling appelsinsaus
1 Rå kylling
3-4 dl Presset appelsin
3 Gulrøtter
1 Pastinakk
1 Persillerot
Salt og pepper
Kruspersille
FREMGANGSMÅTE
1. Kutt opp grønnsakene, krydre kyllingen og legg over i gryten sammen med appelsinjuice og hakket kruspersille.
2. Kok sammen i Crock-pot-gryta i 4 timer på “high” eller 8 timer på “low”.
Jeg er veldig fornøyd med størrelsen så ville ikke anbefalt en mindre dersom du lager mat til flere enn 1 person.
Selv har jeg blitt litt hektet på å lage kylling, men også vegetarretter og jeg gleder meg til å prøve ut enda mer varierte oppskrifter.
Alle mulige kjøttgryter osv er jo ekstra godt nå om høsten også.
Som jeg har skrevet tidligere så anbefaler jeg ikke produkter som jeg ikke er storfornøyd med og som jeg selv faktisk bruker. En slowcooker kan jeg derimot absolutt gå god for, og trygt si at den gjør matlagingen enklere.
Kommentarer jeg har fått på maten er blant annet “det er den saftigste kyllingen jeg noen gang har fått”, “grønnsakene er helt perfekte og ikke overkokt”, “koketiden stemte helt med oppskriftene”, og “en slik slowcooker må jeg skaffe meg”.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagramher, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Ny spalte på bloggen som jeg har valgt å kalle “på mitt kjøkken”. Her vil jeg vise frem produkter, matvarer og utstyr som er en stor del av min hverdag.
Som mange kanskje har lagt merke til i fremgangsmåtene i oppskriftene mine er at jeg ofte bruker en food processor. Dette er noe jeg faktisk har gjort meg litt avhengig av. Den kan brukes til så mye forskjellig og gjør matlagingen mer effektiv.
Food prosessoren jeg har er en Kenwood Multipro FoodProcessor med en stor utstyrspakke som gjør at den har mange flere bruksområder i tillegg til en motor på 1000 watt. Food processoren er fra bakerenogkokken.no
Her kan jeg altså lage alt fra juice, smoothie, piske krem, rive ingefær, kutte grønnsaker og frukt i forskjellige størrelser, elte en deig, lage moser / suppe, hakke nøtter, lage nøttesmør, rå kuler, proteinbarer og alt du ellers ville brukt en kjøkkenmaskin, blender og food processor til. Altså en alt i ett multi redskap.
En food prosessor er genialt hvis du lager mye Raw Food og ellers bruker mye rene råvarer, slik som meg.
Elsker food processoren min!
Bakerenogkokken.no har et stort utvalg av food processorer, kanskje du ikke trenger en like stor utstyrspakke som meg, men heller legger mer vekt på farge og design, eller pris og størrelse? – Her kan du absolutt finne en som faller i smak.
Jeg må si at selvom food processoren min har mange deler så er den veldig nett og fin og tar ikke store plassen i kjøkkenskapet, (skal innrømme at den står mest fremme på benken da jeg nesten bruker den daglig, også ser den jo veldig fin ut også)
For meg er en food processor et ultimat verktøy på kjøkkenet, og skulle jeg anbefalt kun en kjøkkenmaskin så ville jeg sagt food processor. Spesielt kanskje til deg som bor i en hybel eller mindre leilighet.
Det riktige utstyret er gjerne alfa og omega på kjøkkenet. Riktig utstyr gjør det GØY å lage mat.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagramher, facebook her og snapchat “mariamarisol“
1. Smelt kakaosmør, kokosolje og sukrinmelis over vannbad.
2. Bland sammen kokoskrem og cashewnøttsmør i en food prosessor til en jevn konsistens.
3. Når blandingen som har smeltet over vannbad er klar heller du den over i en food prosessor sammen med vaniljepulver og lecithin. Kjør maskinen til alt er godt blandet sammen. – Smak til underveis, ønsker du den søtere tilsetter du mer sukrinmelis.
4. Avkjøl blandingen og la den tykne litt før du dypper cashewnøttene i. La de dyppede nøttene stivne i kjøleskapet.
Jeg elsker karameller og disse er virkelig et godt alternativ når man ikke tåler sukker og melk.
Her har jeg brukt fullfettet kokosmelk som har stått kaldt et par timer slik at den har skilt seg og det har blitt et fast lag på toppen, også kaldt kokoskrem.
Når man lager karamel er det viktig å være tålmodig og IKKE røre i kjelen, mens den småkoker og tykner. Første gang du prøver kan det være litt vanskelig å se når karamellen er klar, men det er ikke så farlig om du får en hardere eller mer rennede karamell, det smaker godt uansett!
Du kan enten lage din egen raw sjokolade, oppskrift her eller du kan bruke et ferdig alternativ uten sukker og eventuelt melk.
FREMGANGSMÅTE
1. Bland lett sammen ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok opp på lav temperatur, etter hvert blir karamellblandingen mørkere og mindre. Dette tar alt fra 10-40 minutter avhengig av temperaturen, så bare vær tålmodig og la vær å røre.
2. Når karamellen er tykkere og mørkere er den ferdig. La den avkjøle litt og i mellomtiden kan du gjør klar sjokoladen.
3. Smelt sjokoladen med kokosolje, fyll bunnen av formene og opp langs sidene og sett i fryseren i noen få minutter slik at sjokoladen stivner. Gjenta gjerne en gang til slik at du er sikker på å få et fast trekk utenpå karamellen.
4. Fyll deretter karamellen i formene, og ha over mer smeltet og avkjølt sjokolade og sett tilbake i fryseren eller kjøleskapet til sjokoladen er stiv..
TIPS!
– FiberSirup anbefales ikke til de med cøliaki, bruk f.eks kokossirup i stedet.
– Tåler du melk kan du bruke usøtet vikingmelk eller fløte i stedet for kokosmelk.
– Sukkerfri og melkefri raw sjokolade finner du blant annet her.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagramher, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Enkel og supergod helgekos. Fri for gluten, melk, sukker, soya, korn og nøtter.
Søtpotetnachos
1-2 Søtpotet
400 g Karbonadedeig
1 Løk
1/2 Purreløk
1-2 Paprika
Cherry tomater
1 ts Spisskummen
1 ts Paprikapulver
1 ts Chillipulver
Pepper
Salt
AVOKADO DRESSING
1-2 Avokado
Sitronsaft
Salt
Pepper
Fersk koriander
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Del søtpotetene i skiver, fordel utover et bakepapirkledd stekebrett og krydre med salt og pepper på begge sider. Sett midt i ovnen og stek på begge sider til søtpotetne er sprø.
2. Stek kjøttdeigen i en panne med løk og krydder (nevnt over). Og kutt opp resten av grønnsakene.
3. Fordel søtpoteten utover en ildfastform lagvis med kjøttdeig og grønnsaker. Sett tilbake formen i ovnen og stek i ca 15 min.
4. I mellomtiden kan du lage dressingen. Mos avokadoene med en stavmikser og smak til med masse koriander, salt, pepper og sitron.
?
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagramher, facebook her og snapchat “mariamarisol“