God søndag!
Dagsens bakst ble muffins som smaker kransekake, nam! Søtt, sunt og veldig godt! Muffinsene er helt uten gluten, melk, soya og gjær ++. De er både lavkarbo og paleo, litt ettersom hvilke søtning du velger å bruke. (se “tips” lenger ned)
Mandelmuffins med crumble
MUFFINS:
Ca 15 stk.
200 g Mandler
1 ts Bakepulver
1 klype Salt
1,2 dl Vann
1/2 dl Sitronsaft
3 Egg
2 ss Smeltet kokosolje
155 g Fibersirup
1/4 ts Mandelessens
2 ss Fettredusert Kokosmel
Gojibær – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Bløtlegg gojibærene i vann.
3. Mal mandler til mel, bland deretter sammen med de tørre ingrediensene utenom kokosmel.
4. Bland sammen de våte ingrediensene: Egg, vann, sitronsaft, kokosolje og fibersirup. Hell de tørre ingrediensene i de våte og rør godt sammen.
5. Tilsett fettredusert kokosmel og la røren stå å svelle i 10 minutter.
6. Hell vannet av gojibærene og la de renne av seg.
7. Fordel røren i muffinsformer og fordel gojibærene over.
8. Sett midt i ovnen i ca 25 min. pluss/minus.
9. Avkjøl på rist og topp med crumble.
CRUMBLE:
90 g Mandler
45 g Kokosblomstsukker
2 ss Kokosolje
FREMGANGSMÅTE
1. Finhakk mandler, det er også godt med litt større biter innimellom.
2. Bland mandlene sammen med kokosblomstsukker.
3. Smelt kokosoljen i en stekepanne og tilsett mandelblandingen. Ha platen på middelsvarme til kokosblomstsukkeret har smeltet og du får en gylden crumble, – det tar noen minutter.
4. Spre massen utover et bakepapir og avkjøl.
5. Topp på nystekte muffins.
TIPS!
– Jeg lagde muffins og crumble hver for seg, men du kan også tilsette crumble i muffinsene før du steker de.
– I muffinsene brukte jeg fibersirup clear, men det kan byttes ut mot annen flytende søtning. F.eks honning, yaconsirup eller ageve.
– Sitronsaft kan byttes ut mot f.eks presset appelsinsaft.
– Vann kan byttes ut mot melk for en mildere mandelsmak.
– Kokosolje kan byttes ut mot smør.
– Kokosmel kan byttes ut mot annet mel, men kokosmel binder mye vann så av annet mel trenger man nok mer en 2 spiseskjeer. Prøv deg frem.
– Jeg har tilsatt litt gojibær i muffinsene, men det kan fint sløyfes eller byttes ut mot annen frukt eller bær.
– I crumbelen brukte jeg kokosblomstsukker, men det kan byttes ut mot annen søtning. F.eks sukrin eller sukrin gold.
– Mandler i crumbelen kan byttes ut mot andre nøtter eller f.eks havregryn.
– Kokosoljen i crumbelen kan også byttes ut mot smør.
De så helt perfekte ut! og toppingen virker kjempe spennende
Nam, ser nydelig ut
NIna: Takk for det:)
Henriette Celin: Takk:) det var en kjempe digg kombinasjon:)