Dessert du kan lage mens gjestene allerede er i hus!
Deilig og frisk mangosorbet, som lages på 1-2-3 i en blender og kan serveres med en gang!
Isen har jeg lagt ut oppskiften på før, den finner du her. Mangosorbet
Det er alltid godt med noe sprøtt ved siden av en is-dessert. Jeg har laget mandelflarn, denne oppskrift er også enkel, rask og kan fint lages i forveien.:)
Tåler du ikke mandler kan du bruke havregryn i stedet.
Mandelflarn
50 g Mandler
30 g kokosblomstsukker
1 ss Mandelmel
40 g Smør
1 ss Kokosmelk
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft.
2. Finhakk mandler til det nesten har blitt til mel. Jeg brukte en food prosessor.
3. Smelt smøret og kokosblomstsukkeret i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt sammen og la det småputre i kjelen i ca 1-2 minutter, til du får en gylden masse.
4. Ta kjelen av platen og bruk en ts og legg små klatter på et bakepapirkledd stekebrett, med godt mellomrom mellom hver.
5. Sett platen midt i ovnen i ca + – 5 min, til mandelmassen har blitt gylden. Ta platen ut av ovnen og avkjøl de på platen.
6. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca 8-9 minutter. Mandelflarnene er fortsatt litt myke når du tar de ut, men har fått en mørkere farge. Avkjøl på rist til de har blitt sprø.
TIPS!
– Mandler kan byttes ut mot andre nøtter eventuelt havregryn.
– Mandelmel kan byttes ut mot annen tørrvare.
– Kokosblomstsukker kan byttes ut mot sukrin gold eller annen tørr søtning.
– Jeg brukte melkefritt smør, men tåler du melk bruk meierismør!
– Følg med de siste minuttene slik at mandelflarnene ikke blir brent, men passe stekt.
Så fin oppskrift, må nok prøves en dag 😀