Herlig søndag! Beklager litt dårlig blogging i helgen. Faren min feiret 60 års dag i helgen, og med 110´gjester så var det en del mat som måtte lages, Og derfor har jeg ekstra mange oppskrifter på lur til uken ,så følg med 🙂 – Tenkte jeg skulle inspirere dere i dag med en oppskrift klar for desember:) Så hvis dere er like klare for jul som meg,så prøv denne oppskriften her! Lagde denne deilige Pepperkake -iskaken med appelsin smak, som er kjempe enkel å lage. Gikk ut fra denne oppskriften her.
Byttet ut kakebunnen,med hjemmelaget pepperkaker så dette er en super sunn proteinrik oppskrift,glutenfri,melkefri og sukkerfri.
Oppskrift
Du trenger :
Hjemmelagde pepperkaker til bunnen, oppskrift finner du her
Kokosolje
Fremmgangsmåte:
Knus pepperkakene og bland med kokosolje. kle en kakeform med bakepapir og trykk ned pepperkake massen så du får en fin jevn bunn.
Til isen :
6 eggeplommer
1,5 dl sukrin
300g tofutti-creamy smooth
4,5 dl piskbar havrefløte eller piskbar soyafløte
1/2 ts sitronsaft
1/2 ekte vaniljepulver
saften av en halv appelsin
revet appelsinskall
Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer og sukrin til eggedosis i en bolle og pisk deretter inn tofutti creamy smooth.
I en annen bolle pisk fløten med sitronsaft helt stivt, sitronsaften gjør at fløten blir mer stiv ellers er det vanskelig å gjøre melkefri fløte stivt.
Vend deretter inn kremen i eggeblanding til det er blandet godt (dette skal IKKE piskes, brun en slikkepott) Rør inn appelsinsaft og revet appelsinskall og hell røren over den avkjølte kakebunnen og sett i fryseren i minst 4 timer.
Pynt gjerne med appelsinskiver til servering.
Tips:
for ekstra pepperkakesmak mal pepperkaker i en foodprosessor og blan inn i isblandingen.
Nam!!
Håper dere har hatt en fin helg:)
Har dere gjort noe spesielt i helgen?
Så godt det så ut! 🙂 Ha en fin kveld 🙂
elisebr: Takk for det! ha en fin uke:)