Ny uke, nye muligheter!
I går lagde jeg sara Barnard cookies! Nam! Det er farlig godt! Tenkte hvorfor ikke starte uken med en sunn bake oppskrift, Så kan dere ha denne i bakhode til ukas stor handling. Jeg er vel ikke den eneste som hamstrer og fyller kjøleskapet på mandager(?) – Da vil jeg tipse dere om “mattilbud” appen som har oversikt over alle matforetningers ukestilbud, syntes det er ganske så genielt , så får man med seg de forskjellige tilbudene der ute:)
Denne oppskriften er melkefri,sukkerfri,soyafri,havrefri,gjærfri,bakepulverfri og glutenfri : FARLIG GODE Sara Bernard!;)
Du trenger til kakebunnen:
400 gFin hakkede mandler
6 Eggehvitter
6ss Sukrinmelis
Fremgangsmåte:
Pisk lett sammen eggehvitter og sukrinmelis, bland deretter inn de maltemandlene og kna til en deig. Sett kaldt i noen minutter før du ruller til en pølse og skjerer av biter. Bruk en pepperkake utsikker i stjerne og stikk ut stjerner og legg på bakepapir.Stek på 190 grader i 5-7 minutter, følg med, de blir fort brente hvis de står for lenge. Avkjøl på rist.
Fyllet:
6 Eggeplommer
6ss sukrinmelis
1 ts vanilepulver
3ss usøtet kakao
200-250g kokosolje
Fremgangsmåte:
Pisk sammen kokosolje og sukrin, ha deretter i en og en eggeplomme til alle er pisket godt inn. Bland deretter inn kakao og vanilje. Sett i kjøleskapet til bunnene er avkjølt.
Sjokoladeglasur:
200g mørk sukkerfri og melkefri sjokolade (jeg brukte mørk sjokolade fra merket sukkerfritt)
2 ss kokosolje
Fremgangsmåte:
Ha 2/3 av sjokoladen sammen med kokosoljen og smelt over vannbad til alt er godt smeltet ta av vannbadet og rør inn resten av sjokoladen til den er smeltet i blandingen.
Montering:
Ta frem fyllet av kjøleskapet, og ha i sprøytepose. Sprøyt deretter ut masse på hver stjerne og dypp deretter i glasuren. Sett kjølig til glasuren stivner.Server! 🙂
Kakene er perfekt til frysing! Så lag opp masse på en gang! Smaker veldig godt kalde rett fra fryseren til servering!
Jeg pleier å lage denne i langpanne også hvert år til jul. Da bruker jeg helt samme oppskrift som passer til en vanlig langpanne:) Så du får mange stjerne kaker ut av denne. 🙂
Nå er jeg i gang med dagens kjøttfrie middag, så kom innom litt senere for oppskrift 😉
Å, nam! De så da veldig gode ut!