Høstfavoritt!
Grønnkål er en stor favoritt hos meg, spesielt om høsten.
Den kan brukes til så mye og gir masse smak i maten.
I dag har jeg gjort noe så enkelt som å lage en grønnkålpesto, stekt litt grønnkål og ristet litt brød, superdigg kombinasjon!
Grønnkålpestoen er fri for gluten, melk, sukker, soya, korn, egg og nøtter.
Ristet brød med grønnkålpesto
2 Skiver brød
Cherry tomater
Grønnkål
Grønnkålpesto
(Olivenolje, salt og pepper)
Grønnkålpesto
1,5 dl Pinnekjerner
3 dl Fersk grønnkål
2 ss Presset sitronsaft
2 ss Olivenolje
1-2 ts Hvitløkskrydder
Himalayasalt
3-5 ss Vann / eventuelt en form for melk
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør alle ingrediensene til pestoen sammen i en food prosessor eller stavmikser, smak til med krydder og sitronsaft underveis. Spe med væske om blandingen blir for tykk.
2. Rist skivene i en panne med litt olje, salt og pepper. Når skivene er sprø ta de ut, og stek stek cherrytomater og grønnkål på samme måte.
3. Smør skivene med pesto og topp med stekte tomater og grønnkål.
TIPS!
– I stedet for pinnekjerner kan solsikkekjerner eller cashewnøtter brukes.
–
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“