God onsdag!
Uken er godt i gang, og før du vet ordet av det er det jammen helg også.
I dag har jeg laget et superenkelt brød, men få ingredienser som virkelig ble lett og luftig. Brødet er laget på hermetiske kikerter og det fungerte veldig bra
Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og nøtter
Brød av kikerter
1 boks Hermetiske kikerter – skylt og avrent
3 Egg
2 ss Fiberhusk
2 ts Bakepulver
1 klype Himalayasalt
VALGFRITT
Hakket gressløk og timian
Solsikkekjerner
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 190 grader.
2. Ha kikerter og egg i en food prosessor og kjør sammen til en jevn konsistens.
3. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i food prosessoren. Tilsett gjerne gressløk og timian for mer smak.
4. La deigen svelle i noen minutter, ha den deretter over på et bakepapirkledd stekebrett, form til et rundt brød og strø litt solsikkekjerner over.
5. Stek midt i ovnen i ca 40 min. Avkjøl på rist!
TIPS!
– Tilsett litt vann for deigen blir for tykk!
– Tilsett gjerne andre krydder eller urter for annen smak.
– Følg med på steketiden underveis. Stek heller brødet på lavere temperatur over lenger tid enn høyere temperatur på kortere tid, da “faller” bare brødet sammen.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Ser jo helt nydelig ut!!