Brød av kikerter

 

God onsdag!

Uken er godt i gang, og før du vet ordet av det er det jammen helg også.

I dag har jeg laget et superenkelt brød, men få ingredienser som virkelig ble lett og luftig. Brødet er laget på hermetiske kikerter og det fungerte veldig bra 😀

 

Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og nøtter

 

 

Brød av kikerter

1 boks Hermetiske kikerter – skylt og avrent

3 Egg

2 ss Fiberhusk

2 ts Bakepulver

1 klype Himalayasalt

 

VALGFRITT

Hakket gressløk og timian

Solsikkekjerner

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 190 grader.

2. Ha kikerter og egg i en food prosessor og kjør sammen til en jevn konsistens. 

3. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i food prosessoren. Tilsett gjerne gressløk og timian for mer smak.

4. La deigen svelle i noen minutter, ha den deretter over på et bakepapirkledd stekebrett, form til et rundt brød og strø litt solsikkekjerner over.

5. Stek midt i ovnen i ca 40 min. Avkjøl på rist!

 

 

TIPS!

– Tilsett litt vann for deigen blir for tykk!

– Tilsett gjerne andre krydder eller urter for annen smak.

– Følg med på steketiden underveis. Stek heller brødet på lavere temperatur over lenger tid enn høyere temperatur på kortere tid, da “faller” bare brødet sammen.

 

 

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol


 

#brød #kikertbrød #lavkarbo # melkefri #glutenfri #sukkerfri #mat #oppskrift #helse #sunt #sunnmat
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg