God onsdag!
Uken er godt i gang, og før du vet ordet av det er det jammen helg også.
I dag har jeg laget et superenkelt brød, men få ingredienser som virkelig ble lett og luftig. Brødet er laget på hermetiske kikerter og det fungerte veldig bra 😀
Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og nøtter
Brød av kikerter
1 boks Hermetiske kikerter – skylt og avrent
3 Egg
2 ss Fiberhusk
2 ts Bakepulver
1 klype Himalayasalt
VALGFRITT
Hakket gressløk og timian
Solsikkekjerner
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 190 grader.
2. Ha kikerter og egg i en food prosessor og kjør sammen til en jevn konsistens.
3. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i food prosessoren. Tilsett gjerne gressløk og timian for mer smak.
4. La deigen svelle i noen minutter, ha den deretter over på et bakepapirkledd stekebrett, form til et rundt brød og strø litt solsikkekjerner over.
5. Stek midt i ovnen i ca 40 min. Avkjøl på rist!
TIPS!
– Tilsett litt vann for deigen blir for tykk!
– Tilsett gjerne andre krydder eller urter for annen smak.
– Følg med på steketiden underveis. Stek heller brødet på lavere temperatur over lenger tid enn høyere temperatur på kortere tid, da “faller” bare brødet sammen.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Ser jo helt nydelig ut!! 🙂