Brød av kikerter

 

God onsdag!

Uken er godt i gang, og før du vet ordet av det er det jammen helg også.

I dag har jeg laget et superenkelt brød, men få ingredienser som virkelig ble lett og luftig. Brødet er laget på hermetiske kikerter og det fungerte veldig bra 😀

 

Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og nøtter

 

 

Brød av kikerter

1 boks Hermetiske kikerter – skylt og avrent

3 Egg

2 ss Fiberhusk

2 ts Bakepulver

1 klype Himalayasalt

 

VALGFRITT

Hakket gressløk og timian

Solsikkekjerner

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 190 grader.

2. Ha kikerter og egg i en food prosessor og kjør sammen til en jevn konsistens. 

3. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i food prosessoren. Tilsett gjerne gressløk og timian for mer smak.

4. La deigen svelle i noen minutter, ha den deretter over på et bakepapirkledd stekebrett, form til et rundt brød og strø litt solsikkekjerner over.

5. Stek midt i ovnen i ca 40 min. Avkjøl på rist!

 

 

TIPS!

– Tilsett litt vann for deigen blir for tykk!

– Tilsett gjerne andre krydder eller urter for annen smak.

– Følg med på steketiden underveis. Stek heller brødet på lavere temperatur over lenger tid enn høyere temperatur på kortere tid, da “faller” bare brødet sammen.

 

 

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol


 

#brød #kikertbrød #lavkarbo # melkefri #glutenfri #sukkerfri #mat #oppskrift #helse #sunt #sunnmat
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg