Helt rå sjokoladekake uten nøtter!
Laget på blandt annet avokado og solsikkekjerner. Skikkelig sunt og veldig godt!
Kaken er selvfølgelig fri for gluten, melk og raffinert sukker også.
God helg!
Rå sjokoladekake – uten nøtter
BUNN
250 g Solsikkekjerner og kokosstrø – jeg brukte ca 150 g solsikkekjerner og 100 g kokosstrø
1 ss Rå kakaopulver
5-6 Store dadler
1 klype Vaniljepulver
1 klype Himalayasalt
2-3 ss Kokossirup
2 ss Kokosolje
FYLL
3 Avokado
4+ ss Rå kakaopulver
1 dl Kokossirup – eventuelt annen flytende søtning
4 ss Kokosolje
1 klype Himalayasalt
1 klype Vaniljepulver – kan sløyfes
TOPPING
Supernature hampfrø og Supernature kakaonibs
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å lage bunnen ved å finhakke solsikkekjernene i en food prosessor.Tilsett resten av ingrediensene til bunnen og bland sammen til en jevn masse. Smak til med kokossirup og dadler. Press massen ut i en springform ca 18 cm og sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
2. Mos avokadoene i en food prosessor, tilsett resten av ingrediensene til fyllet og kjør sammen til en jevn konsistens. Smak til med kakaopulver og kokossirup til en passe søt smak. Bre fyllet utover bunnen og sett kaldt til fyllet blir stivt.
3. Topp gjerne med litt raspet rå sjokolade til servering.
TIPS!
– Dadlene i bunnen kan byttes ut mot mer kokossirup om du ønsker en mer lavkarbo variant.
– Kaken kan spises med en gang eller oppbevares i 2-3 dager i kjøleskapet.
– Jeg har brukt kokosolje og kokossirup fra Cocosa og rå kakaopulver, hampfrø, kakaonibs og himalayasalt fra Supernature.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Ser helt nydelig ut!
Takk for oppskrift! Selv er jeg allergisk mot en del nøtter som alltid pleier å være i slike raw kaker, kjempefint å vite at det går an å lage uten og