I dag startet jeg rett og slett dagen med å lage en ny porsjon med granola, og denne gangen har jeg faktisk laget den med søtpotet. NAM! Visste du at det gikk an? – Ikke jeg heller før jeg så en oppskrift på en eller annen amerikansk side, men den inneholdt sukker og andre ingredienser jeg ikke bruker, derfor måtte jeg lage en sunn versjon med mange gode næringsstoffer i stedet.
Oppskriften kan virkelig anbefales så jeg håper du vil prøve den ut!
Søtpotetgranola
1 Søtpotet
30 g Kokosolje
3 ss Flytende søtning- f.eks fibersirup, honning, yaconsirup eller lønnesirup
200 g Havregryn -glutenfri
150 g Valnøtter – eller andre nøtter
100 g Solsikkekjerner – eller andre kjerner
50 g Kokoschips
1 ts Vaniljepulver
2 dryss Kanel
1 klype Salt
FREMGANGSMÅTE
1. Forvarm ovnen til 180 grader. (Varmluft om du har)
1. Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter, og Kok den i micro i ca 5 min.
2. Ha søtpoteten i en food prosessor (eller bruk en stavmikser) sammen med kokosolje og flytende søtning og kjør sammen til en pure.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, hell over pureen og bland godt sammen med en spiseskje.
4. Bre blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen. Stek i ca 40 min pluss/minus og rør noen ganger i blandingen innimellom slik at det ikke bare er toppen som blir stekt.
5. Når blandingen er tørr kan du skru av ovnen og sette døren på gløtt. La blandingen tørke og bli avkjølt.
TIPS!
– Tomme kokosoljeglass er perfekte for oppbevaring av granola!
-MariaMarisol
Herlig, må kanskje prøves!
Så gooodt!
Victoria Larsen: Veldig veldig digg!
Hedda Egerdahl: Kan virkelig anbefales
Hva er holdbarheten på dette?
Mari: Leenge! – så lenge du tørker den skikkelig så alt er helt tørt før du har det i en beholder.
Har hatt større porsjoner i mange uker…
men kan det stå tørt? eller må det stå i kaldt?
Mari: oppbevares tørr!:)