Inneholder afiliatelenker
Lille lørdagskos!
Hjemmelaget sjokolade med bringebærfyll! 😀 Helt uten gluten, melk, sukker, soya og korn!
Sjokolade med bringebærfyll
100g Mørk sjokolade uten sukker (og melk) Oppskrift på hjemmelaget sjokolade her
FYLL
60 g Cashewnøttsmør
50 g Frosne bringebær
1-2 ss Flytende søtning
1 klype Vaniljepulver
Noen dråper flytende stevia – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE
1. Smelt sjokoladen over vannbad, fyll formene ca 1/3 fulle og smør sjokoladen opp langs kanten. Sett formene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
2. Lag fyllet ved å blande cashewnøttsmør og bringebær i en blender til en jevn konsistens. Smak deretter til med vaniljepulver, flytende søtning og eventuelt stevia.
3. Ha fyllet over den stivnet sjokoladen, men pass på å la litt plass igjen på toppen. Fyll deretter på med sjokolade på toppen.
4. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet ca 1/2- 1 times tid.
Oppbevares kaldt.
TIPS!
– Som flytende søtning kan du f.eks bruke honning, agavesirup, yaconsirup, lønnesirup eller fibersirup.
– Anbefaler absolutt å lage sjokoladen selv, men du kan også bruke en ferdig type. Smelt gjerne sjokoladen med 1/2 ts kokosolje.
– Melkefri og sukkerfri sjokolade med høyt kakaoinnhold er f.eks “Mørk sjokolade fra Cloetta” fåes på blant annet Kiwi, “Mørk sjokolade fra SUKKERFRITT”, eller f.eks “72%Kakao fra Ombar“.
-MariaMarisol