Inneholder afiliatelenker
Middag uten kjøtt!
I dag har jeg faktisk laget pai til middag, glemmer nesten bort hvor enkelt og godt det smaker…
Denne er laget ut noe form for kjøtt også og passer godt om du ønsker et “grønnere” måltid.
Paien er uten gluten, melk, soya, korn og kjøtt.
Spinatpai
BUNN
95 g Mandelmel
25 g Smør, romtemperert- jeg bruker melkefri melange
1 Egg
1 Klype Himlayasalt
2 ss Kokosolje – kan byttes ut mot 25 g smør
FYLL
5 Egg
1 dl Vann
300 g frossen Spinat
1 Løk
1 boks Sjampinjong
2-3 ss Solsikkekjerner – kan sløyfes
Krydder
FREMGANGSMÅTE
1. Del smøret i terninger og kna det inn i melet.
2. Bland inn egget og rør tilslutt inn 2 ss smeltet kokosolje og kna til du får en fast deig.
3. Ha deigen over i en paiform på 30 cm i diameter, ta det med ro for selvom deigen ser alt for liten ut så er den ikke det! Legg gjerne et bakeppair over deigen og trykk deigen ut i formen.
4. Prikk deigen med en gaffel, og forstek deigen på 165 grader i ca 8 min. Ta bunnen ut av ovnen og sett ovnen opp til 200 grader.
5. Ha spinaten i en kjele og varm opp, og sett til side.
6. Fres løken i en panne, tilsett soppen når løken er blank og la det surre sammen i et par minutter.
7. Pisk eggene lett sammen med vann. Ha i spinaten, solsikkekjernene, løken og soppen og bland det godt sammen med ønsket krydder. Jeg brukte bare salt og pepper. Hell blandingen over i den forstekte paibunnen og sett hele paien tilbake i ovnen og stek i ca 25 min.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Ser kjempe godt ut! 😀
Victoria Larsen: Takk, veldig godt og så sunt! 😀
Det så godt ut 🙂
Malin Hanssen: Takk! Veldig god!
Så nydelig og god den ser ut! 🙂
elisebr: Takk, veldig god og så mye smak! 😀