Indisk Chana masala

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

inneholder afiliatelenker

Chana masala

Etter flere timer utendørs i dag var det utrolig deilig å komme hjem å lage en varm gryte…

Chana masala er en indisk kikertgryte med masse krydder og smak. En perfekt rett for en kjøttfri mandag. 🙂

Oppskriften er helt naturlig fri for både gluten, melk, raffinert sukker og soya.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Chana masala

4 personer

250 g Ukokte Kikertereventuelt hermetiske

2 dl Vann

2 dl Kokosmelk /eventuelt mer vann

400-500 g Hakkede tomater

1 stor Rødløk

4 Hvitløksfedd

1 Rød chilli

1 ss raspet Ingefær eller 1 ts ingefærkrydder

1 ts Garam masala – krydder som fåes kjøpt på matbutikken

1 ts Koriander

1 ts Gurkemeie

1 ts Spisskummen

Himalayasalt

3 ss Olivenolje – bruke gjerne en god økologisk olivenolje

Fersk Spinat

Cashewnøtter

Hakket fersk koriander

 

Bruker du ukokte kikerter, må de renses og bløtlegges i 24 timer før du heller av vannet og de er klare til å kokes i nytt vann.

 

FREMGNGSMÅTE

1. Ha kikertene i en kjele, fyll med vann så det dekker, og gi det et oppkok. Skru deretter ned platen og la kikertene koke til de er møre, ca 1 time puss/minus.

2. Mens kikertene koker kan du lage sausen. -Hakk rødløk, hvitløk og chilli og surr det i en panne med olivenolje. Tilsett krydderne og ingefær og stek videre i ca 1 min. Hell over de hakkede tomatene, vann og kokosmelk, gi det et oppkok og la gryten stå å småkoke på lav varme til kikertene er ferdig. 

Smak til underveis med salt og krydder.

3. Hell vannet av kikertene, la de renne av seg og hell deretter over i gryten sammen med spinaten.

4. Topp gjerne med cashewnøtter, frisk koriander ved servering

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIPS!

– Ønsker du en mildere smak på suppen kan du tilsette mer vann eller kokosmelk.

– Kikertene kan kokes på forhånd, avkjøles og varmes i sausen. 

– For enda mer crunchy topping kan du drysse over Raw & Crispy Veggeisnack  fra supernature.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
-MariaMarisol

#indisk #middag #kjøttfri #oppskrift #mat #glutenfri #melkefri #sukkerfri #suppe #gryte #vegan #vegetar
6 kommentarer
    1. Denne måtte eg prøve til lunsj i dag, og den var så god! Lett og kjapp, Og sjølv med bruk av “man tar hva man har-metoden” (måtte bruke gul løk og frossen spinat) vart den rådeilig! Takk for oppskrift! 😀

    2. Hanne: Hei! Så hyggelig å høre at gryten falt i smak!:D “ta hva man har” metoden er fantastisk!;) takk for at du delte dette med meg! Ha en nydelig dag videre!:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg