inneholder afiliatelenker
Chana masala
Etter flere timer utendørs i dag var det utrolig deilig å komme hjem å lage en varm gryte…
Chana masala er en indisk kikertgryte med masse krydder og smak. En perfekt rett for en kjøttfri mandag. 🙂
Oppskriften er helt naturlig fri for både gluten, melk, raffinert sukker og soya.

Chana masala
4 personer
250 g Ukokte Kikerter – eventuelt hermetiske
2 dl Vann
2 dl Kokosmelk /eventuelt mer vann
400-500 g Hakkede tomater
1 stor Rødløk
4 Hvitløksfedd
1 Rød chilli
1 ss raspet Ingefær eller 1 ts ingefærkrydder
1 ts Garam masala – krydder som fåes kjøpt på matbutikken
1 ts Koriander
1 ts Gurkemeie
1 ts Spisskummen
3 ss Olivenolje – bruke gjerne en god økologisk olivenolje
Fersk Spinat
Hakket fersk koriander
Bruker du ukokte kikerter, må de renses og bløtlegges i 24 timer før du heller av vannet og de er klare til å kokes i nytt vann.
FREMGNGSMÅTE
1. Ha kikertene i en kjele, fyll med vann så det dekker, og gi det et oppkok. Skru deretter ned platen og la kikertene koke til de er møre, ca 1 time puss/minus.
2. Mens kikertene koker kan du lage sausen. -Hakk rødløk, hvitløk og chilli og surr det i en panne med olivenolje. Tilsett krydderne og ingefær og stek videre i ca 1 min. Hell over de hakkede tomatene, vann og kokosmelk, gi det et oppkok og la gryten stå å småkoke på lav varme til kikertene er ferdig.
Smak til underveis med salt og krydder.
3. Hell vannet av kikertene, la de renne av seg og hell deretter over i gryten sammen med spinaten.
4. Topp gjerne med cashewnøtter, frisk koriander ved servering
TIPS!
– Ønsker du en mildere smak på suppen kan du tilsette mer vann eller kokosmelk.
– Kikertene kan kokes på forhånd, avkjøles og varmes i sausen.
– For enda mer crunchy topping kan du drysse over Raw & Crispy Veggeisnack fra supernature.
-MariaMarisol
Ser jo kjempe godt ut! 🙂
Mmm, dette så utrolig godt ut 🙂
Pernille: Takk, det var veldig godt! 😀
Victoria Larsen: Takk takk 😀
Denne måtte eg prøve til lunsj i dag, og den var så god! Lett og kjapp, Og sjølv med bruk av “man tar hva man har-metoden” (måtte bruke gul løk og frossen spinat) vart den rådeilig! Takk for oppskrift! 😀
Hanne: Hei! Så hyggelig å høre at gryten falt i smak!:D “ta hva man har” metoden er fantastisk!;) takk for at du delte dette med meg! Ha en nydelig dag videre!:)