Varm sjokolade med marshmallows

SAMSUNG CSC
 

SAMSUNG CSC

 Romjulen er så deilig! Nå bare nyter jeg dagene med familie, venner, god mat og drikke. ♥

Jeg lagde opp en god porsjon med marshmallows før julen som er helt uten melk, hvete og sukker. Perfekt til en varm sjokolde etter en gåtur i frisk luft.

SAMSUNG CSC

 

MARSHMALLOWS

 

3 ss Gelantinpulver

200 g Vann

130 g Fibersirup klar

2 ts Steviosa

10 g Yaconsirup

16 dråper Stevia vanila creme

1 klype Salt.

Sukrinmelis ( til strø)

 

FREMGANGSMÅTE
 

1. Ha gelantinpulveret i en kjøkkenmaskin sammen med halvparten av vannet.- Ikke rør, men la det bare svelle sammen.

2. Ha resten av vannet sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle og gi det et lite oppkok.

3. Hell den varme blandingen over i kjøkkenmaskinen.

4. Start på lav hastighet, og øk gradvis hastigheten til maks. Piskes sammen i ganske nøyaktig 10 min!

5. Kle en form med bakepapir, og sikt over et tynt lag med sukrinmelis.

6. Når marshmallowblandingen er klar heller du den over i formen. Sikt evt over litt sukrinmelis på toppen.

7. Sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca 2 timer.

8. Skjær opp i ønskelig store biter.

9. Oppbevar i et tett glass i kjøleskapet.

 

SAMSUNG CSC

 

TIPS 

– 3 ss Gelantinpulver kan byttes ut mot 18 stk gelantinplater – Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i 10 min. Ta ut platene og press ut vannet. Ha over i bakebollen og hell deretter den varme blandingen over. 

– Steviosa kan byttes ut mot kokosblomstsukker

– Yaconsirup kan byttes ut mot agavesirup eller flytende honning.

– Stevia vanila creme kan byttes ut mot 1/2 ts ekte vaniljepulver

– Himalayasalt kan byttes ut mot annet salt.

– Jeg syntes marshmallowsene ble søte nok (!),  men vil du ha de søtere tilsetter du bare litt mer fibersirup eller steviosa. ( Ikke ta mer yaconsirup da blir blandingen gul (; )

 

SAMSUNG CSC
 

1 Kopp Varm Sjokolade

 

1/2 boks Kokosmelk

1 ss Raw Kakaopulver

1 ts Kakaosmør

1 liten klype Himalayasalt

(Søtning etter smak, – jeg brukte litt kokosblomstsukker og noen dråper Stevia Vanila Creme)

 

FREMGANGSMÅTE

1. Varm opp kokosmelk i en kasserolle på svak varme.

2. Tilsett de andre ingrediensene og rør om.

3. Varm opp til ca 42-46 grader, da beholder du kakaoen rå.  ( Varmes opp til det er drikkevarmt)

4. Smak til med søtning.

5. Topp med hjemmelaget marshmallow

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg