Enkle og supergode rundstykker med fyll som passer like godt i matboksen som til frokost i helgen!
Oppskriften er helt uten gluten, melk, sukker, soya, korn og gjær!
Fylte lavkarbo rundstykker
Oppskriten gir 7 stk
50 g Mandler
50 g Sesammel
20 g Sesamfrø
6 ss Fiberhusk
2 ts Bakepulver
2 ts Sukrin
1-2 ts Himalayasalt
4 Egg
1 dl Kokoskrem (den tykke delen av kokosmelken)
3 ss Olivenolje
FYLL
Skinke – jeg brukte kalkunskinke
Ost – et melkefritt alternativ
Grønnsaker – jeg brukte tomat, sopp og oliven
1 Egg til pensling
1 Håndfull kuttet gressløk
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør mandler og sesamfrø i en food prosessor til mel. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland sammen.
2. Ha i egg, kokoskrem og olje og kjør food prosessoren i 2-3 min til, til du får en fast deig. La deigen ligge å hvile i ca 10 min.
3. Del deretter deigen i 14 like deler og kjevl de ut, eller trykk de flate med hendene.
4. Legg fyll på halvparten av delene, bruk en saks og kutt gjerne et mønster i de andre delene og legg de over fyllet og klem sammen i kantene.
5. Pensle deretter rundstykkene med et sammenpisket egg og strø over litt gressløk på toppen.
6. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min. – Litt avhengig av hvor store og tykke du lager rundstykkene.
-MariaMarisol
Ser utrolig gode ut!
Åh, det så godt ut!
Victoria: Takk, de er supergode!
Merete: Takk!
Så gode de så ut!
Super oppskrift!:)
Tror du sesammelet kan byttes med annen tørrvare? Mandelmel eller pofiber f.eks?
Kaja Goplen: Hei! Det kan fint byttes ut mot annen tørrvare, men prøv deg frem med mengden. Jeg er ikke så kjent med pofiber, så vet ikke om det binder mer eller mindre væske…