Et enkelt og godt måltid er det jeg ofte tyr til nå om sommeren, og jeg har fått en liten “hang up” på chiafrø.
Kombinasjonen av chia, yoghurt og crispy topping har vært frokosten min de siste dagene, det smaker rett og slett helt nydelig! 😀 Du tenger heller ikke la denne stå over natten, den kan spises med en gang 🙂
Chiafrø er veldig sunt og her får man i seg masse god næring som kroppen blir glad for!
CHIAYOGHURT
6 store ss Yoghurt naturell- bruk eventuelt laktosefri eller melkefri alternativ.
1,5 ss Chiafrø
Sirup – fibersirup, yacon, agave eller ennen sirup
Karamelliserte nøtter og kjerner. (oppskrift lenger ned)
FREMGANGSMÅTE
1. Bland sammen yoghurt og chiafrø og la det stå å svelle i 10 minutter.
2. Topp med sirup, gojibær og karamelliserte nøtter og kjerner.
KARAMELISERT TOPPING
150 g Nøtter – jeg brukte en blanding av valnøtter og pecan.
50 g Gresskarkjerner – eventuelt en blanding av gresskarkjerner og solsikkefrø
45 g Fibersirup gold
2 ss Sukrin gold
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Hakk nøtter i ønsket størrekse og legg på et bakepapirkledd stekebrett sammen med gresskarkjernene.
3. Sett midt i ovnen i ca 25 minutter pluss/minus, åpne døren og rører noen ganger i blandingen innimellom.
4. Avkjøl på stekebrettet og del opp i ønsket størrelse.
TIPS!
– Tilsett vanilje eller kanel i yoghurten for mer smak-
– Bruk et melkefritt alternativ dersom du ikke tåler vanlig yoghurt, eller lag chiapudding med kokosmelk oppskrift her
– Maria Marisol
Så godt det så ut! spesielt toppingen ^^