Dipp og grønnsaker er den ultimate snacksen når man har lyst til å kose seg med noe sunt. Jeg har fått helt “dilla” på denne dippvarianten med agurk og avokado, spesielt sammen med grønnsakschips.
Dippen kan også brukes som dressing på salat eller som tilbehør til middag. Godt til både kjøtt, fisk og fugl.
Avokado-agurkdipp
1 medium Avokado
1 Agurk
Noen få Basilikumblader
1/2 Sitron, saften
1 Hvitløksfedd
1 klype Pepper
Himalayasalt
FREMGANGSMÅTE
1. Ha avokado, agurk, hvitløk og basilikumblader i en food prosessor og bland sammen til en kremet konsistens.
2. Smak til med sitronsaft, pepper og salt.
3. Server gjerne med grønnsakschips eller rå oppkuttede grønnsaker.
TIPS!
– Når du lager avokado-agrukdippen er det viktig å smake underveis slik at den ikke blir for sterk, basilikumblader kan sløyfes, men er med på å gi en god smak.
-Grønnkålchips er veldig raskt og enkelt å lage: Riv blader i ønsket størrelse bland i en bolle med 4-6 ss olivenolje, litt himalayasalt og pepper eller andre krydder. Ha det deretter utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 150 grader i ca 13-15 min.
– Oppskrift her på søtpotetchips og sqashuchips
-Maria Marisol
Nam! dette fikk jeg lyst å prøve. Hvordan lager du den grønnsaks chipsen da?
Henriette Celin: Hei
Jeg har linket til oppskriften nederst i innlegget under “tips” 
SV: Aha! takk
Henriette Celin: Bare hyggelig