Nam, i går laget jeg raw søtpotetchips i dehydratoren min. Det er nesten farlig for det smaker så utrolig godt! Jeg tørker disse på 40 grader i noen timer, men man kan enkelt lage disse på noen minutter i stekeovnen også.
Spis som de er eller server med hjemmelaget dipp. Bruk gjerne guacomole så får du et næringsrikt lite måltid i samme slengen:)
TIPS! Jeg var på JULA i går, og da kom jeg over en liten tørkemaskin til frukt og grønt. Den er på tilbud og koster kun 199,-! Det går ikke ann å stille på gradene, den er innstilt på 70 grader. Det er ikke helt raw food, men et veldig godt alternativ hvis du vil lage sunn chips eller tørke din egen frukt. I tilegg er den liten og nett med 5 brett, og tar mye mindre plass på kjøkkenbenken enn en stor dehydrator.
Søtpotetchips
2 Søtpoteter
Himalayasalt
Pepper
Olivenolje eller kokosolje ( uten smak)
FREMGANGSMÅTE I OVN
1. Forvarm stekeovnen til 200 g.
2. Kle 2 stekebrett med bakepapir.
3. Skjær søtpotetene i skiver, vend i litt olje og fordel utover stekebrettene.
4. Dryss over litt himalayasalt og pepper. Er veldig lite salt som skal til.
5. Stek ett og ett brett av gangen i ca 25-30 min, snu chipsene og krydre gjerne litt mer etter halve tiden. Stek til chipsen blir gylden. Pass på underveis så de ikke brenner seg.
FREMGANGSMÅTE I DEHYDRATOR
1. Skjær søtpotene i skiver, vend i litt olje og fordel utover brettene i dehydratoren.
2. Dryss over litt himalayasalt og pepper
3. Sett gradene på 42, å la stå i 4-10 timer, avhenger av tykkelsen. Chipsene er ferdig når de er sprø.
GUACAMOLE
1-2 Avokado
1 Rød chilli
Lime /sitron
1-2 Hvitløksfedd
Himalayasalt
Pepper
FREMGANGSMÅTE
1. Mos avokadoen med en stavmikser eller gaffel.
2. Hakk hvitløk og chilli og bland inn.
3. Smak til med lime evt sitronsaft salt og pepper.
TIPS!
– Det kan lett bli for mye olje på chipsene. En enkel måte å fordele oljen jevnt på er å ta litt olje i en plastpose ( gjerne to utenpå hverandre) ha i søtpotetskivene og rist løs, da fordeles oljen jevnt på skivene uten at du trenger å bruke så mye.
– Varier gjerne smaken med andre krydder og urter
– Oppbevar chipsen i en krukke eller kakeboks i romtemperatur.
– Spis gjerne chipsene som snacks eller server i salater, middagsretter eller garnetyr på supper.
Nam! 🙂 Det skal jeg prøve meg på! Eeelsker søtpotet!
Susanna: Me too, og disse chipsene er virkelig helt perfekte, spesielt når de er laget i tørkemaskin 😀