Påskekake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Inneholder afiliatelenker

Enkel, proteinrik, lavkalori, lavkarbo og allergivennlig påskekake!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Kokosbollekake

 
6 Eggehvitter

2 dl Sukrinmelis

1 ss Fibersirup clear

9 plater Gelantin

Noen dråper Stevia vanilje

1/2 dl Vann

(gul konditorfarge)

 

GLASUR

Mørk sjokolade ( uten sukker)

1 ss Kokosolje

Revet appelsinskall

 

 

FREMGANGSMÅTE

1. Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

2. I mellomtiden pisk eggehvitene og sukrin til marengs.

3. Tilsett vaniljedråper og fibersirup (og eventuelt konditorfarge) mens maskinen fortsatt går.

4. Klem vannet ut av gelantinplatene og rør de ut i det varme vannet. Tilsett deretter i marengsen i en tynn stråle, mens du pisker på full guffe. Pisk videre i ca 10-15 min til marengsen er tykk og luftig.

5. Kle innsiden av en bakebolle med plastfolie, hell marengsen over og sett i kjøleskapet til kaken er stiv. (et par timer)

6. Hvelv bollen over på et fat og ta forsiktig av plasten. Smelt sjokolade med kokosolje, la den avkjøle til romtemperatur og hell over kaken. Strø gjerne litt revet appelsinskall over. Sett kaldt til sjokoladen er stiv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIPS!

– Ønsker du mer appelsinsmak kan du bytte ut det varme vannet med presset appelsinsaft som du koker opp.

– Skjærer du i kaken rett fra kjøleskapet sprekker sjokoladen. La den derfor stå fremme i noen minutter først.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol


 

#påske #påskekake #Kokosbollekake #glutenfri #melkefri #sukkerfri #kake #oppskrift #mat #Kosthold #helse
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg