Inneholder afiliatelenker
Enkel, proteinrik, lavkalori, lavkarbo og allergivennlig påskekake!
Kokosbollekake
6 Eggehvitter
2 dl Sukrinmelis
1 ss Fibersirup clear
9 plater Gelantin
Noen dråper Stevia vanilje
1/2 dl Vann
(gul konditorfarge)
GLASUR
Mørk sjokolade ( uten sukker)
1 ss Kokosolje
Revet appelsinskall
FREMGANGSMÅTE
1. Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
2. I mellomtiden pisk eggehvitene og sukrin til marengs.
3. Tilsett vaniljedråper og fibersirup (og eventuelt konditorfarge) mens maskinen fortsatt går.
4. Klem vannet ut av gelantinplatene og rør de ut i det varme vannet. Tilsett deretter i marengsen i en tynn stråle, mens du pisker på full guffe. Pisk videre i ca 10-15 min til marengsen er tykk og luftig.
5. Kle innsiden av en bakebolle med plastfolie, hell marengsen over og sett i kjøleskapet til kaken er stiv. (et par timer)
6. Hvelv bollen over på et fat og ta forsiktig av plasten. Smelt sjokolade med kokosolje, la den avkjøle til romtemperatur og hell over kaken. Strø gjerne litt revet appelsinskall over. Sett kaldt til sjokoladen er stiv.
TIPS!
– Ønsker du mer appelsinsmak kan du bytte ut det varme vannet med presset appelsinsaft som du koker opp.
– Skjærer du i kaken rett fra kjøleskapet sprekker sjokoladen. La den derfor stå fremme i noen minutter først.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
kokosbollekaken din ser kjempegod ut! 🙂 ha en god påske! 🙂
verdensbestekaker: Takk for det, den smaker veldig godt! 😀 Riktig god påske til deg også! 😀