Inneholder affiliatelenker
Sundays is for baking!
Deilige lavkarbo boller med en hemmelighet inni! NAM!:) Disse kan du nyte med den beste samvittighet og de er et supergodt sunt alternativ til boller!
Oppskriften er helt fri for gluten, melk, gjær, sukker, soya og korn.
BOLLER
ca 8 stk.
4 Egg
4 ss Sukrin gold
2 dl Mandelmel
1 toppes ts Bakepulver
1 klype Himalayasalt
2 ss Kokosmel
2 ss Fiberhusk
2 ts Kardemomme
1 klype Kanel
6 ss Kokoskrem- den tykke delen av kokosmelken
50 g Smør – eller kokosolje
+ 1 Egg til pensling
Sukkerfri og melkefri sjokolade til å ha inni bollene
FREMGANGSMÅTE
1. Pisk eggene til eggedosis, ha i litt og litt sukrin gold underveis og pisk det godt sammen.
2. Tilsett kokoskremen og pisk videre.
3. Rør sammen de tørre ingrediensene og tilsett i eggedosisen under pisking.
4. Ha tilslutt inn smeltet avkjølt smør og bland alt godt sammen.
5. La deigen stå å hvile i ca 10 min
6. Form ca 8 boller, dytt inn en sjokoladebit og legg på et bakepapirkledd stekebrett.- Deigen er litt klissete, men det er slik den skal være. La bollene ligge å hvile i ca 10 min. Pensle deretter med et sammenpisket egg.
7. Stek bollene midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min.
TIPS!
– Disse bollene er laget helt uten melkeprodukter, men tåler du melk kan kokoskrem byttes ut mot f.eks kesam, fløte eller yoghurt.
– For å gjøre oppskriften paleo kan du bytte ut sukringold med kokosblomstsukker.
– Kardemomme er med på å gi en skikkelig god smak på bollene, men det kan fint sløyfes eller tilsettes mer for en rikere smak.
-MariaMarisol
Dette må prøves ut! Så faktisk veldig godt ut 🙂