inneholder affiliatelenker
Søndagskos med hjemmelagde trøfler! ♥
Helt uten gluten, melk, sukker og soya! 🙂 Trøflene har en deilig kaffesmak, men de kan fint lages uten også.
Oppskriften er lavkarbo, proteinrik og vegansk. Den kan enkelt gjøres paleo ved å bruke naturlig søtning i stedet for fibersirup og sukrinmelis som jeg har brukt.
Mocha truffles
FYLL:
60 g Cashewnøttsmør
15 g Erteprotein
10 g Rå kakao
1/4 dl Vann
1 drys Vaniljepulver
30 g Sukrinmelis
20 g Fibersirup gold
3-4 ts Sterk kokt og avkjølt kaffe – mer for mer kaffesmak
TOPPING :
Hakkede nøtter
100 g Mørk sukkerfri sjokolade + 1/2 ts Kokosolje
FREMGANGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene til fyllet i en food prosessor og bland sammen til en jevn masse. Konsistensen skal være litt myk og klissete. Husk å smake til underveis om du ønsker mer søtning, kaffe eller kakaopulver.
2. Sett fyllet kaldt, gjerne i fryseren i noen minutter til det går an å forme kuler av deigen.
3. Form runde kuler i hånden med hjelp av en skje, legg kulene på et brett med bakepapir og sett kaldt igjen i noen minutter.
4. I mellomtiden kan du smelte sjokoladen med kokosolje, avkjøle og sette til side. Hakk deretter opp nøtter til å rulle kulene i.
5. Start med å dyppe kulene i sjokoladen, rull deretter i hakkede nøtter. Når du har gjort det med alle kulene kan du begynne med den første og dyppe alle en gang til i sjokoladen slik at du får et sjokoladelag ytterst. – Sett kaldt til servering.
TIPS!
-Alternativer til mørk sjokolade uten sukker:
1. Ombar 72% sjokolade – melkefri søtet med kokosblomstsukker
2. Ecuador 70% sjokolade – melkefri søtet med rørsukker
3.Atkins Crispy Milk Bar – Inneholder melk, men er uten sukker søtet med kunstig søtstoff som er blodsukkervenlig
– Cashewnøttsmør kan byttes ut mot annet nøttesmør.
– Fibersirup kan byttes mot annen flytende søtning.
– Sukrinmelis kan byttes ut mot annen søtning.
-MariaMarisol
Å, vann i munnen! nam nam <3