LAV FODMAP LAVKARBO PIZZA

 


 

Tips til lørdagskosen! Hjemmelaget Pizza som smaker farlig godt! Tror dette er den beste pizzaen jeg noen gang har laget 😀 Minner om vanlig pizza, men næringsinnholdet kan ikke sammenlignes. Denne oppskriften er supersunn da den innholder masse proteiner, sunt fett, fiber og andre næringstoffer kroppen blir glad for.

Oppskriften er både lavkarbo og fodmap vennlig! 😀 Det kan ikke bli bedre enn dette! Det er ikke alltid så lett kombinere forskjellige kosthold, men dette er en skikkelig vinner. Det er to forslag til dressinger dersom du følger en streng fodmap diett.

Oppskriften er selvfølgelig uten melk, gluten, sukker gjær og soya. 

Du trenger

3 Hele egg

2 Eggehvitter

15 g Fiberhusk

2 ss toppet Mandelmel

1 ts Himalayasalt

1 Håndfull Quinoaflaker eller Havregryn ( glutenfrie, obs havregryn er ikke 100% low fodmap, max 25g pr måltid.)

ca 1-2 dl vann

Fyll:

1pk Kalkunskine/kyllingskinke eller kokt skinke

2 ss Tomatpure- eller Idun ketchup som er uten løk

1 Tomat

1/2 Rød Paprika

1 Purreløk- KUN den grønne delen om du følger Low Fodmap! Eller andre fodmap vennlig grønnsaker!

Fremgangsmåte:

Start med å stivpiske eggehvittene og sett til side. Ha de hele eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett de tørre ingrediensene og bland det sammen med en stavmikser. Spe med vann til passe konsistens, og vend forsiktig inn de stivpisket eggehvittene til slutt. 

Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett, den fyller ikke hele platen, men nesten. Stek på 200 grader i ca 12 min.

I mellomtiden kan du forberede fyllet.

Del skinke i biter, hakk tomat og paprika og skjær den grønne delen av purreløken i ringer. 

Når bunnen er forstekt, ha på tomatpure og fordel fyllet over. Stek videre i noen minutter til du ser pizzaen er klar.

Alternativer til dressing:

1. LavFodmap vennlig Taziki

1 Agurk
2,5 dl Laktosefri gresk yoghurt
1 ss Hakket vårløk, den grønne delen ,eller gressløk
1 ts sitronsaft
1 ts hvitvinseddik
Himalayasalt og pepper
1-2 ts Ekstra virgin oliven olje

Riv agurken på en rivjern og legg det i et kjøkkenhåndkle og klem ut vannet. Bland sammen resten av ingrediensene utenom olje i en liten skål og vend inn agurken tilslutt og smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet en times tid før servring så smakene får satt seg. Når dressingen er klar drypp litt olivenolje over, gjerne ved servering.

2. Guacomole- kan spises på lavFodmap, men ikke mer enn 2-3 ts om gangen.

1 stor Avokado
1/2 rød Chilli, finhakket
1/2-1 ss Olivenolje med hvitløk 
1 Lime ,saften eller sitronsaft
1 ts Himalayasalt
1 klype pepper

Mos Avokadoen og hakk chilli og bland inn resten av ingrediensene, smak til om du ønsker mer salt, pepper, chilli eller lime. 

 

#oppskrift#pizza#lowfodmap#lavfodmap#lavkarbo#melkefri#utenmelk#glutenfri#utengluten#sukkerfri#paleo#lavakrbopizza#avokadodressing#dressing”guacomole#mat#helse#kosthold#ernæring#lørdagskos
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg