Et perfekt lite mellom måltid.
Ikke bare har blåbær og bringebær lite kalorier og et lavt fett innhold.
De har også lav glykemisk indeks, og påvirker ikke blodsukkeret så mye .
Hvis du lever lavkarbo / lavglylkemisk er bær utmerket å spise .
Det har også mange helseefekter, spesielt blåbær.
Blåbær har et høyt innhold av antioksidanter som er med på å beskytte kroppens vev mot skader fra frie radikaler.
Frie radikaler dannes ved normalt liv og vanlig aktivitet. Det dannes ekstra under blandt annet stress , forurenset luft og solstråler.
Blåbær er proppet med Vitamin C, som er gunsitg for bindeved, sener og bein i kroppen.
Det sies også at vitaminet hindrer aldring og da holder på elastiteten i huden og forebygger rynker.:-)
Blåbær er ekstra bra for IBS- irritabel tarm syndrom, da bærene skal virke mageregulerende både for forstoppelse og diare.
Blåbær er også bra for hjerte da det senker kolestrolet. Og det skal også skjerpe hukomelsen og være bra for synet.
Så det er masse positive efekter ved å spise blåbær.
Har du ikke fått øynene opp for blåbær før, håper jeg du har fått det nå:)