Hei dere! ♥
I år har jeg laget en ny type marsipan, med en hemmelig ingrediens. Disse var supergode og supersunne! De inneholder kun ekte ingredienser som kroppen din har godt av, og som smaksløkene dine vil elske!…
… Denne gangen har jeg nemlig brukt dadler som søtning! Du smaker ikke dadlene i det hele tatt! De gir kun en fyldig smak og konsistens!
MARSIPAN
200 g Mandler, kvernet
70 g Dadler
15 g Yaconsirup
1 Eggehvitte
1 liten klype Himalayasalt
TOPPING
Sjokolade, jeg brukte mørk sjokolade fra merket Sukkerfritt, som både er uten sukker og melk. + sukkerfri sjokolade fra Sjokoladeprinsen.
1 toppet ts Cocosa
FREMGANGSMÅTE
1. Mandlene kvernes til mel i mandelkvern.
2. Ha de kvernede mandlene sammen med dadler i en foodprosessor og bland sammen.
3. Tilsett yaconsirup og salt.
4. Miks tilslutt inn eggehvitten
5. Form en avlang pølse av deigen, og skjær i ca 20 biter.
6. Rull kuler og sett i kjøleskapet.
7. Smelt sjokolade med cocosa og avkjøl til romtemperatur.
8. Dypp kulene i sjokolade og pynt gjerne med kokosflak eller nøtter. Sett kaldt til det har stivnet.
TIPS!
– Yaconsirup kan byttes ut mot annen sirup, eller f.eks sukrinmelis eller kokosblomstsukker.
– Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
– Har du lyst på hjemmelaget marispan uten dadler, og sukkerfritt fargetstrøssel, kan du finne oppskrift her