Hei dere! ♥
I år har jeg laget en ny type marsipan, med en hemmelig ingrediens. 😉 Disse var supergode og supersunne! De inneholder kun ekte ingredienser som kroppen din har godt av, og som smaksløkene dine vil elske!…
… Denne gangen har jeg nemlig brukt dadler som søtning! Du smaker ikke dadlene i det hele tatt! De gir kun en fyldig smak og konsistens! 😀
MARSIPAN
200 g Mandler, kvernet
70 g Dadler
15 g Yaconsirup
1 Eggehvitte
1 liten klype Himalayasalt
TOPPING
Sjokolade, jeg brukte mørk sjokolade fra merket Sukkerfritt, som både er uten sukker og melk. + sukkerfri sjokolade fra Sjokoladeprinsen.
1 toppet ts Cocosa
FREMGANGSMÅTE
1. Mandlene kvernes til mel i mandelkvern.
2. Ha de kvernede mandlene sammen med dadler i en foodprosessor og bland sammen.
3. Tilsett yaconsirup og salt.
4. Miks tilslutt inn eggehvitten
5. Form en avlang pølse av deigen, og skjær i ca 20 biter.
6. Rull kuler og sett i kjøleskapet.
7. Smelt sjokolade med cocosa og avkjøl til romtemperatur.
8. Dypp kulene i sjokolade og pynt gjerne med kokosflak eller nøtter. Sett kaldt til det har stivnet.
TIPS!
– Yaconsirup kan byttes ut mot annen sirup, eller f.eks sukrinmelis eller kokosblomstsukker.
– Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
– Har du lyst på hjemmelaget marispan uten dadler, og sukkerfritt fargetstrøssel, kan du finne oppskrift her