Flere som begynner å bli klare for påske?:) Hjemmelaget godter hører selvfølgelig med til påsken…
Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele med dere. Nemlig, marispankuler dyppet i sjokolade med “kakestrøssel” på toppen. Dette her er bare helt genialt! skjønner ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på det før!..
Alle de gangene jeg har savnet å rulle sjokoladekuler i det fargerike strøsselet fra butikken. Kulene ser liksom litt mer fristende ut da;) Men det er jo bare sukker…
I tilfellet du har glemt bort eller aldri har laget marsipan eller sjokolade før, legger jeg ut oppskrif på det også.
Marsipan kuler 10 stk
50 gram mandelmel
35 gram sukrin melis med stevia
1 ts sukrin gold
1 eggehvitte
Bland de tørre ingrediense sammen i en bolle og ha i eggehvitten og kna sammen til en fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet et par timer. Når deigen er klar strø litt sukrin melis på benken og del deigen i 10 biter og rull til kuler.
Sukkerfritt “kakestrøssel”
Du trenger
revet kokos
konditor farge i gul, rød,grønn og turkis (fåes på blandt annet panduro)
Fremgangsmåte
1.sett frem fem små skåler og hell litt kokos i hver.
2.Bland inn en konditorfarge i hver og rør rundt. i den femte skålen bland både gul og rød så du får en oransj farge.
3. Sett steke ovnen på 120 grader varmluft
4. ha kokosen over på et bakepapirkledd stekebrett.
5. Sett inn i ovnen og tørk kokosmassen.
6. Følg med så kokosen ikke blir brent! Rør litt innimellom. Du kjenner når massen er tørket.
7.Oppbevares i en tett boks i romtemperatur
Hjemmelaget sjokolade
Du trenger
50 g kakaomasse
25 g kakaofett
2 ss kokosolje
3-4 ss sukrinmelis
1 ts vaniljepulver
1 klype salt
her var det mye godt 🙂
lykkebobla: Takk:-) så hyggelig å høre!:-)