SUKKERFRITT KAKESTRØSSEL

Flere som begynner å bli klare for påske?:) Hjemmelaget godter hører selvfølgelig med til påsken…

Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele med dere. Nemlig, marispankuler dyppet i sjokolade med “kakestrøssel” på toppen. Dette her er bare helt genialt! skjønner ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på det før!.. 

Alle de gangene jeg har savnet å rulle sjokoladekuler i det fargerike strøsselet fra butikken. Kulene ser liksom litt mer fristende ut da;) Men det er jo bare sukker…

I tilfellet du har glemt bort eller aldri har laget marsipan eller sjokolade før, legger jeg ut oppskrif på det også.

Marsipan kuler 10 stk

 50 gram mandelmel

35 gram sukrin melis med stevia 

1 ts sukrin gold

1 eggehvitte

Bland de tørre ingrediense sammen i en bolle og ha i eggehvitten og kna sammen til en fast deig.  Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet et par timer. Når deigen er klar strø litt sukrin melis på benken og del deigen i 10 biter og rull til kuler.

 


 

Sukkerfritt “kakestrøssel”

 

 

 

 

Du trenger

revet kokos

konditor farge i gul, rød,grønn og turkis (fåes på blandt annet panduro)

Fremgangsmåte

1.sett frem fem små skåler og hell litt kokos i hver.

2.Bland inn en konditorfarge i hver og rør rundt. i den femte skålen bland både gul og rød så du får en oransj farge.

3. Sett steke ovnen på 120 grader varmluft

4. ha kokosen over på et bakepapirkledd stekebrett.

5. Sett inn i ovnen og tørk kokosmassen. 

6. Følg med så kokosen ikke blir brent! Rør litt innimellom. Du kjenner når massen er tørket.

7.Oppbevares i en tett boks i romtemperatur

 


 

Hjemmelaget sjokolade

 

Du trenger

50 g kakaomasse

25 g kakaofett 

2 ss kokosolje

 3-4 ss sukrinmelis

1 ts vaniljepulver

1 klype salt

noen dråper stevia 

Fremgangsmåte
 
Smelt kakaomasse,kakofett og kokosolje over vannbad. sikt inn vaniljepulver,sukrin og salt. Bland dette godt sammen til du får en glatt jevn røre. Smak til med flytende stevia hvis du vil ha sjokoladen søtere.
 
La sjokoladen stivne litt før du dypper kulene første gang. vent litt og dypp en gang til og dtrø litt strøssel over.
ikke sett sjokoladen eller kulene i kjøleskapet, men la den stivne i romtemperatur. Da slipper du at sjokoladen smelter i henndene med en gang. selvfølgelig kan du sette den i kjøleskapet med en gang, men da smelter de fortere i romtemperatur etterpå.

 

Til slutt er det bare å kose seg med god samvittighet 😉
 
 
 
Husk å følg med videre ut i uken, det kommer flere gode oppskrifter 😉

#masipan#sjokolade#sukkerfritt#melkefri#sukkerfri#sunt#lavkarbo#protein#oppskrift#påske#maripankuler#påskegodt#proteinkuler#kakestrøssel#strøssel#suntoggodt#godteri
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg