Inneholder afiliatelenker
Enda en påskeoppskrift jeg bare må dele med dere! 😀
Hjemmelagde sunne sjokoladeegg med deilig kremet fyll!
Lavkarbo, fri for gluten, melk, raffinert sukker, korn og egg!
Jeg lagde noen mer raw sjokoladetrekk og noen med sukkerfri og melkefri sjokolade jeg hadde liggende. Bruk den sjokoladen du har! 🙂
Fylte sjokoladeegg
FYLL:
70 g Rå cashewnøtter
50 g Kakaosmør
5 ss Mandeldrikk
50 g Fibersirup clear
1/4 ts Vaniljepulver
1 Klype Himalayasalt
RAW SJOKOLADETREKK:
50 g Kakaosmør
100 g Kakaomasse
2 ss Kokossirup
20 g Kokosblomstsukker
1 klype Himalayasalt
Med disse ingrediensene får du en god sjokolade, men ved å tilsette litt ekstra blir sjokoladen enda bedre, mer fyldig og rund i smaken.
Tileggsingredienser:
1-2 ts Vaniljepulver
1 ss Lecithin
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å lage fyllet. Bland alle ingrediensene sammen i en food prosessor til en kremet konsistens. Smak til med vaniljepulver og fibersirup.
2. Sett blandingen i kjøleskapet mens du lager sjokoladen.
3. Hakk kakaosmør og kakaomasse i mindre biter og smelt over vannbad. Tilsett deretter kokossirup og kokosblomstsukker og smak til med vanilje og himalayasalt. Ha tilslutt i 1 ss Lecithin og bland godt sammen.
4. Dekk formene med et tynt lag sjokolade, sett kaldt til sjokoladen er stiv og gjenta deretter prosessen slik at du får et jevnt og tykt “sjokoladeskall”.
5. Fyll sjokoladeformene med det kremete fyllet, sett kaldt i et par minutter og hell sjokolade over tilslutt. Sett kaldt til hele egget har stivnet.
6. Trykk deretter sjokoladeeggene forsiktig ut av formene og nyt!
Oppbevares i kjøleskapet, kan også fryses!
TIPS!
– For å lage vanlig sjokolade trenger du egentlig kun 3 ting: kakaomasse, kakaosmør og søtning. Her har jeg brukt både kokossirup og kokosblomstsukker, men du kan fint kun bruke en av delene eller noe helt annet som f.eks agavesirup, honning eller stevia. Smak deg bare frem.
– Kakaomasse og kakaosmør gjør at sjokoladen tåler romteperatur og holder seg fast.
– Jeg bruker Lecithin i sjokoladen min som er et fettstoff. Det blir ofte brukt i “kjøpesjokolade” og er en emulgator som gjør at den blander fett og vann, dermed blir sjokoladen myk og deilig. Den smelter på tungen og ikke i fingrene.;)
– Vaniljepulver gir en god mildere smak på sjokoladen, men kan fint sløyfes eller erstattes med flytende stevia vanilje.
– I både vanlig sjokolade og hvit sjokolade kan du bytte ut søtningsmidlene jeg har brukt med andre, f.eks sukrinmelis, honnig, agavesirup, lønnesirup eller lucuma . Smak deg bare frem.
– Mandelmelk kan byttes ut mot annen valgfri melk.
– Vaniljepulver kan byttes ut mot stevia vanilje dråper, men smak til.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Åååh! Dei ser skikkeleg gode ut, og skal definitivt prøvast ut her 😀
Anette Vedøy: Takk! De er rett og slett vanvittig gode! 😀 GOD PÅSKE 🙂
Åå disse så kjempe gode ut!
Hei! Disse ser virkelig gode ut! Lurer bare på hvor jeg får tak i lecitin og hvorfor jeg skal bruke det? Gleder meg til å lage disse! God påske!
Andrea: Hei! Lecithin kan du kjøpe på helsekost og soma.no. Den fungerer som en emulgator som binder fett og vann, i tillegg til god kilde til plantefett…Jeg har linket til det i innlegget så der kan du lese mer om der. 🙂 GOD PÅSKE!
Nora Piscopo: Takk, de er såååå gode! 😀