Enkle lavkarbo rundstykker!
Det er alltid koselig å gjøre litt ekstra ut av påskefrokosten. Selv har jeg som regel med meg en pakke brødmiks på hytta som jeg lett kan slenge sammen og lage brød eller rundstykker. Genialt da du ikke trenger å ta med deg masse forskjellige produkter og du enkelt kan få nystekte rundstykker til frokost.
Jeg bruker en brødmiks fra Funksjonell Mat, de har tre forskjellige brødmikser som er uten gluten, melk, soya og gjær. Fiberbrød, Proteinbrød og Chiabrød
Disse brødmiksene må du ikke på helsekost for å få tak i, det er flere matbutikker som har de. F.eks Meny, Kiwi, Joker, Spar og Rema.
Rundstykker
1 pk. Brødmiks 250 g
3 dl Vann
1 dl Yoghurt – som tåles
1 Egg – kan sløyfes
Revne gulrøtter – kan sløyfes
Solsikkekjerner – Kan sløfyes
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Bland sammen brødmiksen, vann, yoghurt og evnetuelt revne gulrøtter. (Jeg hadde gulrøtter i halvparten av deigen). La deigen hvile i ca 5 min.
3. Form rundstykker i ønsket størrelse, pensle rundstykkene med 1 egg og strø over solsikkekjerner på toppen.
4. Sett rundstykkene i ovnen og stek i ca 25 min pluss/minus.
5. Avkjøl på rist.
TIPS!
– Yoghurt kan byttes ut mot vann, melk, kesam eller kremost.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“