Hei og hopp!
Hva er vel bedre enn å starte helgen med sunne nystekte Low Carb kanelboller! Helt uten gluten, melk, soya, gjær og sukker? 😀
Jeg har laget sunne kanelboller før, men disse tar kaka! Konsistensen ble bra, de ble luftige og smaken helt nydelig! Disse ble rett og slett farlig gode! 😀
Kanelboller
100 g Mandelmel – fettredusert
40 g Fiberhusk
1 ss Kokosmel
2 ts Bakepulver
1 ts Himalayasalt
100 g Sukrin
60 g Kokosblomstsukker eller sukrin gold
3 Eggehvitter
2 1/2 ss Eplecidereddik
2,5 dl Kokende vann
FYLL
Smør
Sukrin/ kokosblomstsukker /sukrin gold – eventuelt en blanding av to stykker.
Hakkede mandler
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og rør sammen.
3. Bland deretter inn eggehvitter og eplecideredikk.
4. Tilsett det kokende vannet og rør sammen til en fast deig. Bruk gjerne en slikkepott på slutten. – Deigen er fortsatt litt klissete, men det er sånn den skal være.
5. Smør et bakepapir med litt smør eller stekespray (slik at deigen ikke setter seg fast). Ha deigen utover, bruk hendene og trykk deigen ut til et rektangel. – Eventuelt legg deigen mellom to bakepapir og kjevl den ut.
6. Smør på et tynt lag med smør og strø godt over med kanel og litt kokosblomstsukker/ sukrin/ sukringold.
7. Rull deigen sammen med hjelp av bakepapiret. Del i like store biter, jeg fikk ca 14 stk.
8. Legg kanelbollene på et bakepapirkledd stekebrett, pensle med ett egg og sett midt i ovnen i ca 40 minutter pluss/minus.
9. Avkjøl på rist.
Topp gjerne med sukrin, melisglasur eller karamellsaus.
MELISGLASUR
Sukrinmelis
Eggehvitte
FREMGANGSMÅTE
Bland sukrinmelis sammen med litt eggehvitte til du får en tykk melisglasur. Ha gjerne over i en sprøytepose og topp på kanelbollene
KARAMELLSAUS
2 ss Fibersirup
2 ts Cashewnøttsmør
1 liten klype Himalayasalt
5 dråper Stevia English Toffee
FREMGANGSMÅTE
Bland sammen med en skje eller gaffel og topp på kanelbollene.
TIPS!
– Den hemmelige ingrediensen som gjør kanelbollene luftige er eplecidereddikk. Ikke vær redd for at det skal sette smak på bollene, for det gjør det ikke. Det kan sløyes, men som sagt gjør det bollene mer luftige og konsistensen bedre.
– Rene eggehvitter i stedet for hele egg er også med på å gjøre kanelbollene luftigere, men du kan erstatte de 3 eggehvittene med 2 hele egg.
– Som fyll har jeg godt med kanel, men lite søtning da jeg heller topper bollene med melis og karamellsaus.
– Det går ikke ann å lage melis av sukrinmelis og vann, men med eggehvitte blir den tykkere og stivner.
– Tips til annet fyll : forskjellig typer nøtter, rosiner (obs! ikke lavkarbo), gojibær, tørket blåbær eller f.eks kokosstrø.
Med melis på så de helt perfekte ut 😀
Jeg ser veldig mange bruker sukrin+ istedenfor vanlig sukrin for å slippe den “kalde” smaken. Har du prøvd å bake disse bollene med sukrin+ eller merker du ikke noe til den typiske sukrin-smaken i disse bollene?
Gleder meg til å prøve oppskriften din 🙂
Lisbeth: hei! Jeg bruker aldri sukrin alene i en oppskrift. Her har jeg brukt 50/50 med kokosblomstsukker . Man smaker ikke sukrin smaken da:)Grunnen til at jeg ikke bruker sukrin + er at den er tilsatt stevia og akuratt i bakst som man vil skal bli luftig gir ikke stevia et like godt resultat.
Ser nydelig ut og skal teste i morgen! Men stusset litt over 40 g fiberhusk? Stemmer det?
Ingrid: Håper de faller i smak!:) ja, det stemmer med 40 g fiberhusk.
Henriette Celin: takk! Jeg syntes det smakte helt perfekt:)