Den ultimate høstdesserten!
Gresskarpai uten gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn.
Det er ikke så ofte jeg spiser gresskar, men det er jo så god! Burde kanskje bli en ting som brukes i matlaging litt oftere.
Gresskarpai
BUNN
90 g Mandelmel
1 Egg
2 ss Sukrin Gold
1 klype Himalayasalt
25 g Smør
FYLL
400 g Gresskarkjøtt
3 Egg
1 Boks fullfettet kokosmelk
1 ts Muskat
1 ts Kanel
1 ts Nelik
1 ts Ingefærkrydder
1/2 ts Kardemomme
1 klype Himalayasalt
1/2 dl Sukrin Gold – mer om du ønsker en søtere smak
TOPPING
Pisket kokoskrem med sukrin
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 160 grader.
2. Begynn med å lage bunnen ved å blande sammen smør i terninger og mel. Tilsett deretter egget, salt og sukrin og pisk sammen til en deig. Kna deigen godt, pakk den i plastfoliet og la deigen hvile i kjøleskapet i noen minutter.
3. Smør en paiform ca 25 cm. Legg deigen mellom 2 bakeark og kjevl den ut tynt. Legg deigen over paiformen, trykk den ut i alle kanter og prikk den forsiktig med en gaffel. Forstek bunnen i ca 8 min.
4. Når bunnen er forstekt og tatt ut av ovnen skru gradene opp til 180 grader.
5. Lag fyllet ved å blande alle ingrediensene godt sammen, smak til med søtning og krydder og hell over i paibunnen. Sett midt i ovnen og stek i ca 50-60 min.
– Følg med ovner varierer. Fyllet skal stivne. La paien avkjøle i formen.
6. Server gjerne med pisket kokoskrem.
MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Ser helt nydelig ut! 🙂
Victoria Larsen: Takk, veldig god 🙂