Chiarundstykker – allergivennlige

 

Enkle og allergivenlige rundstykker.

 

Disse er lavkarbo, fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, nøtter og egg.

 

 

Chiafrø er skikkelig supermat og har et høyt innhold av blant annet Omega-3, kalsium og antioksidanter. Samtidig som de rike på proteiner og fiber.

Chiafrø har evnen til å binde mye væske og egner seg derfor godt i bakst akkurat som disse rundstykkene.

 

 

Chiarundstykker

 

6 stk

4 ss Chiafrø

1 dl Kokoskrem- den tykke delen av kokosmelken

1, 5 dl Vann

3 ss Sesammel

3 ss Kokosmel

1 ss Fiberhusk

2 ts Bakepulver

1 Klype Himalayasalt

40 g Smeltet kokosolje

Gurkemeie 

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland sammen vann og kokoskrem og rør inn chiafrø. Sett til side og la svelle i 15 min.

2. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn i chiablandingen og ha tilslutt i smeltet smør. Bland alt godt sammen.

3. Form rundstykker, trykk de litt flate og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25- 30 min. – Følg med ovner varierer.

 

 

Jeg har tilsatt en “dæsj” gurkemeie både for farge og helsefordeler. Krydder og urter er essensielt for et sunt og optimalt kosthold, så bruk krydder og urter der du kan. 🙂

 

 

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol


 

#chiafrø #rundstykker #oppskrift #lavkarbo #glutenfri #melkefri #sukkerfri #utenegg #paleo #utennøtter #sunt #mat #sunnmat #
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg