inneholder afiliatelenker
Enkel og sunn turmat!
Dette brødet syntes jeg er genialt å ta med på fjelltur. Det metter godt og gir deilig energi.
Brødet inneholder litt banan som gir den søte smaken og passer absolutt best til pålegg som ost, sukkerfritt syltetøy, sjokoladepålegg, peanøttsmør og ikke minst nybakt med smør på nam! 😀
Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og gjær. Brødet er derimot ikke 100% lavkarbo pga bananene, men 2 stk bananer i hele brødet utgir veldig lite karbohydrater pr. skive brød.
Bananbrød
1 stk
2 Bananer
3 Egg
100 g Smør
40 g Sukrin
2 dl Mandelmel*
1 dl Kokosmel
2 ss Fibershusk
2 ts Bakepulver
2-3 ts Kanel – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Mos bananene og sett til side.
3. Pisk egg og sukrin sammen. Tilsett ett og ett egg som piskes i til en jevn blanding, og deretter de moste bananene.
4. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett i de våte og rør/pisk sammen til en jevn deig.
hell over i en brødform og stek i ca 40-45 min..
TIPS!
– Ønsker du et høyere fiberinnhold i brødet kan du bytte ut halvparten av mandelmelet med FiberFin.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Hei! Det står at det skal være smør i oppskriften, men hvor i fremgangsmåten tilsetter man det?
Silje: obs! Beklager det har jeg vist glemt å skrive, men det skal smeltes og blandes inn sammen med bananene i røren.:)
Oki, tusen takk for raskt svar!❤️ Gleder meg masse til å smake!
Silje: bare hyggelig! Håper det faller i smak:) Og bare spør igjen om det er noe du lurer på!:)
Det faller nok godt i smak her altså!❤️ Det er en ting til! Hva vil du anbefale å servere med bananbrødet? 😀
Silje: Det er litt smak å behag hva man liker ved siden av. Her i huset spiser vi det gjerne med smør, ost, syltetøy, sjokoladepålegg, peanøttsmør osv..
Ååå! Høres godt ut! Det skal testes ut!
Silje: 🙂