Inneholder afiliatelenker
Sundays are for baking!
Nydelig saftig sjokoladekake laget på søtpotet! 😀
Fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn.
Søtpotetkake
500 g Søtpotet
4 Egg
100 g Mandelmel
100g Fiberfin
180 g Sukrin – jeg tok 50/50 Sukrin og Sukrin Gold
8 ss Kakaopulver
1 ts Bakepulver
1 klype Vaniljepulver
1 klype Himalayasalt
4 ss smeltet smør
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Kok søtpoteten mør, mos den med en stavmikser og avkjøl før du går videre.
3 Når søtpotetmosen er avkjølt, bland inn eggene og sett til side.
4. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i søtpotetmosen sammen med smeltet smør. Bruk gjerne en stavmikser og bland til en jevn konsistens.
5. Ha røren over i en 24cm form og stek midt i ovnen i ca 25 min pluss/minus, – kaken skal fortsatt være litt fudgy i midten.
Avkjøl i formen.
Glasuren lagde jeg litt på slump, men ca sånn her, så bare smak til underveis med ønsket mengde kakao og søtning.
GLASUR
2 Avokado
ca 100 g Søtning – jeg brukte 50/50 Sukrin Gold og Sukrin
ca 4 ss Kakaopulver – smak til
1 dl Kokosvann – eventuelt vann eller valgfri melk
1 klype Himalayasalt
1 klype Vaniljepulver
FREMGANGSMÅTE
1. Alt moses sammen med en stavmikser til en jevn glasur og bres over avkjølt kake.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“