Sjokoladekake av søtpotet

Inneholder afiliatelenker

 

Sundays are for baking! 

Nydelig saftig sjokoladekake laget på søtpotet! 😀

Fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn.

 


 

Søtpotetkake

 

500 g Søtpotet

4 Egg

100 g Mandelmel

100g Fiberfin

180 g Sukrin – jeg tok 50/50 Sukrin og Sukrin Gold

8 ss Kakaopulver

1 ts Bakepulver

1 klype Vaniljepulver

1 klype Himalayasalt

4 ss smeltet smør

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Kok søtpoteten mør, mos den med en stavmikser og avkjøl før du går videre.

3 Når søtpotetmosen er avkjølt, bland inn eggene og sett til side.

4. Rør sammen de tørre ingrediensene og bland inn i søtpotetmosen sammen med smeltet smør. Bruk gjerne en stavmikser og bland til en jevn konsistens.

5. Ha røren over i en 24cm form og stek midt i ovnen i ca 25 min pluss/minus, – kaken skal fortsatt være litt fudgy i midten. 

Avkjøl i formen.

 


 

Glasuren lagde jeg litt på slump, men ca sånn her, så bare smak til underveis med ønsket mengde kakao og søtning.

 


 

GLASUR

 

2 Avokado

ca 100 g Søtning – jeg brukte 50/50 Sukrin Gold og Sukrin

ca 4 ss Kakaopulver – smak til

1 dl Kokosvann – eventuelt vann eller valgfri melk

1 klype Himalayasalt

1 klype Vaniljepulver

 

FREMGANGSMÅTE

1. Alt moses sammen med en stavmikser til en jevn glasur og bres over avkjølt kake.

 

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol


 

 

 

 

#sjokoladekake #kake #søtpotetkake #mat #oppskrift #kosthold #mat #sukkerfri #glutenfri #melkefri #sjokoladekrem #avokadokrem
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg