Vegan Taco
For første gang har jeg prøvd meg på vegetar taco med et skikkelig vegansk alternativ. Her snakker jeg ordentlig bønne “kjøttdeig”, i hvert fall så mye det går ann å ligne. 😉
Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn, nøtter og egg.
“KJØTTDEIG” AV BØNNER
1 boks Røde bønner i lake
1 boks Kikerter i lake
1 liten løk
2 hvitløksfedd
Cumin, pepper, salt, chilli og paprikakrydder
1 dl Vann +
1-2 ts Grønnsaksbuljong
Fersk kruspersille
FREMGANGSMÅTE
1. Hakk løken og surr den sammen med hvitløk i litt olje i en kjele. Når løken er blank tilsettes bønner, kikerter, vann og buljong. Gi det er oppkok og la det deretter småkoke i ca 10 min.
2. Tilsett krydder og smak til underveis, – jeg brukte ganske mye cumin og lite chilli!
3. Mos blandingen med en stavmikser til ønsket konsistens. Jeg syntes det er godt med litt biter i.
4. Server med hakket fersk kruspersille.
LAVKARBO LOMPER
ca 9 små eller 5 store
250 g Brødmiks
3 dl Vann
FREMGANGSMÅTE
1. Sett stekeovnen på 180 grader.
2. Rør sammen brødmiks og vann til en jevn deig.
3. Bruk en skje og legg klatter på et bakepapirkledd stekebrett, som smøres utover til passe store sirkler.
4. Stek midt i ovnen i ca 8 min. – Avhenger av størrelsen!
TILBEHØR
Guacamole
– av avokado, sitronsaft, hvitløkskrydder, salt, pepper og chilli
Crisp salat
Cherry tomater
Mango
Agurk
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Nam!! Dette ser skikkelig digg ut:D Elsker forresten når du legger ut veganske oppskrifter!<3
Dette så kjempe godt ut! 🙂
Victoria: Takk, så godt 🙂
Anonym: Takk, det smaker duperdigg! 😀 Skal bli flinkere til å legge ut veganske oppskrifter 😉