inneholder afiliatelenker
Nå som varmen ser ut til å være her for fullt, er det sikkert flere enn meg som savner å bare kunne en kjøpe en ferdig boks med is på matbutikken som både er sunn og allergivennlig.
Dette er min “go to” iskrem som jeg lager når jeg har lyst på noe der og da uten å måtte vente på at den skal stivne i fryseren. I tillegg har jeg laget en søt-syrlig saus som virkelig kan anbefales ved siden av.
Laget uten gluten, melk, raffinert sukker, korn, soya og egg.
Raw iskrem på 1-2-3
140 g Cashewnøtter -uten salt
50 g Flytende søtning *
1/2 ts Vaniljepulver
50 g Isbiter
Tart Cherry saus
2 ss Tart Cherry
1 ss Kokossukker
1 klype Vaniljepulver
70 g Jordbær eller bringebær
1 ss Vann
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å lage sausen. Varm bærene med 1 ss vann. Mos de deretter til en jevn blanding.
2. Rør sammen Tart Cherry, kokossukker og vaniljepulver. Tilsett deretter de moste bærene og rør sammen til en jevn saus.
3. Lag isen ved å kjøre cashewnøttene, flytende søtning og vaniljepulver til en jevn blanding i en food prosessor. Smak til underveis.
4. Tilsett deretter isbitene og kjør det sammen til alt er knust og du får en mer fluffy blanding.
Nytes med en gang med deilig tart cherry saus over!
TIPS!
– Som flytende søtning kan du f.eks bruke fibersirup, kokossirup, yaconsirup eller honning. Bruk det du føler deg mest komfortabel med. Smak til underveis!
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Så smart å lage is på denne måten. Jeg lager raw cashew-is hele tiden, men har aldri laget den slik “instant” med isbiter!
Ragnhild: ja, ikke sant. Hadde aldri prøvd det før jeg heller, men det fungerte faktisk 😀