Lavkarbo Twix

inneholder afiliatelenler

Hei hei!

I dag deler jeg denne sykt gode oppskriften på lavkarbo Twix barer. De er fri for gluten, melk, sukker, soya, korn og egg.

 

Lavkarbo Twix

 

ca 6-7 stk

BUNN

1 dl Finmalte mandler

1/2 dl Mandelmel

1/2 dl Sesam-mel

45 g Smeltet melkefritt smør

1 klype Himalayasalt

2 ss Fibersirup Clear 

 

 

KARAMELLSAUS

5 ss Fibersirup gold (eller kokossirup for glutenfri)

5 store ts Cashewnøttsmør

8 dråper Steviosa karamell

1 klype Himalayasalt for en rundere smak.

 

TOPPING

Sukkerfri og melkefri sjokolade f.eks denne, eller du kan lage selv oppskrift her.

 

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader. Bland deretter alle ingrediensene til bunnen sammen til en deig. Press deigen ut til et rektangel på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen i ca 15 min. – Underveis i stekingen kan du bruke en kniv og dele opp i ønsket størrelser. Avkjøl på rist.

2. Lag karamellen ved å blande sammen ingrediensene til en tykk seig masse. Smak gjerne til underveis og tilsett mer av noen av ingrediensene om det trengs.

3. Når bunnene er avkjølt, ha karamellen over og sett i kjøleskapet.

4. Smelt sjokolade (eller lag selv) avkjøl til romtemperatur og hell over barene. Sett kaldt igjen til sjokoladen er stiv.


 

TIPS!

– Fibersirup gold som er ikke 100% glutenfri. Bruk derfor gjerne kokossirup i stedet om du er allergisk.

– Cashewnøttsmør kan byttes ut mot annet nøttesmør som f.eks mandelsmør.

– Barene kan fint fryses, det har jeg blandt annet gjort her.

-MariaMarisol

Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol


 

#twixbarer #twix #oppskrift #lavkarbo #Mat #glutenfri #melkefri #sukkerfri #sunt #sunnmat #sjokolade
6 kommentarer

Siste innlegg