Middag med masse smak!
Sunn mat trenger verken å være kjedelig, smakløst, tidkrevende eller dyrt.
Denne retten slenger du raskt sammen og den lager seg selv. Fri for både gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg. Peanøttene på toppen kan sløyfes og dermed blir den fri for nøtter også.
Kyllingcurry`n inneholder masse forskjellig krydder, og visste du at krydder har mange gode egenskaper som er godt for kroppen din?
Bruk krydder i maten!
Kylling i currysaus
3-4 porsjoner
3-4 Tomater
1 Løk
1 ts Chilli
1ts Gurkemeie
1 ts Koriander
1 ss Revet ingefær
3 ts Paprikapulver
1-2 Hvitløksfedd
1 klype Himalayasalt
1 klype Pepper
1 ss Kokossukker / Sukrin Gold eller brunt sukker
3-4 dl Kokosmelk -fullfettet
3 stk Vårløk
1 Søtpotet i skiver
3 -4 Kyllinglår – eller mer
Peanøtter – kan sløyfes
Urter – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å lage sausen ved å blande sammen tomater, løk, hvitløk, krydder og surkin gold i en food prosessor (eller stavmisker) til en saus. Tilsett deretter kokosmelk og smak til med salt og pepper. Hell sausen over i en ildfastform.
2. Del søtpoteten i skiver og hakk vårløken i ringer. ha det over i sausen og legg kyllingen på toppen. Dryss over litt salt og pepper og sett midt i ovnen på 180 grader og stek i ca 30 min.
TIPS!
– Smak sausen til underveis så den ikke blir for sterk eller for svak etter din smak.
– Tilsett gjerne mer oppkuttede grønnsaker å ha i formen. F.eks paprika, gulrøtter, rød løk, ananas.
– Kan serveres med ris, coscous eller f.eks en frisk salat og brød.
– Du må ikke bruke kyllinglår, oppdelt hel kylling og kyllingfilet kan fint brukes. Se an steketiden!
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Så godt det så ut!
Ser kjempe godt ut!
Victoria Larsen: Takk, virkelig godt og så mye deilig smak!
elisebr: Takk, veldig godt!
Elsker middager med masse smak! 