Inneholder afiliatelenker
Lyst på saftige og deilige muffins med et høyere proteininnhold?
– Som samtidig er lave på karbohydrater og fri for både gluten, melk, raffinert sukker, soya og korn? Da er disse noe for deg! 😀
Proteinrike muffins med syyykt god karamellsaus! Rett og slett farlig godt, hehehe XD
Husk å bruk kommentarfeltet om du lurer på noe! 😀
Proteinrike muffins
ca 8 stk
100 g Mandelmel
1 ts Bakepulver
25 g Proteinpulver – jeg brukte Erteprotein
30 g Smør – jeg bruker uten melk
50 g Fibersirup clear
2 dl Vann
1 Egg
10 g Sukrin gold eller Kokossukker
Stevia dråper vanilje ca 12 stk
KARAMELLSAUS
100 g Nøtter – f.eks mandler, hasselnøtter, valnøtter eller cashewnøtter
50 g Kokossirup /Yaconsirup eller Fibersirup Gold (Sistnevnte er ikke 100% glutenfri)
2-3 ss Vann
Saltflak
FREMGANGSMÅTE
1. Bland de tørre ingrediensene sammen.
2. Tilsett vann og rør sammen, ha deretter i smeltet smør, fibersirup og stevia og bland alt sammen til en klumpfri deig.
3. Stek på 200 g i ca min 15-20 min. (pluss/minus, til muffinsene er ferdig stekt. Følg med da ovnene varierer og tiden avhenger av hvor store muffins du lager)
4. Avkjøl på rist.
5. I mellomtiden kan du lage karamelltoppingen. Kjør nøttene til smør i en food prosessor, tilsett flytende søtning og bland sammen. Ha tilslutt i ca 2-3 ss vann og et par klyper salt og kjør sammen til en jevn konsistens.
6. Topp de avkjølte muffinsene med karamellsaus, gjerne et par saltflak og friske bær.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Hørtes og ser veldig gode ut 🙂
Det så veldig godt ut 🙂
Lilli: Takk, de er supergode! 😀
kreativemeeg: Takk det er de også! 😀 😀