Inneholder afiliatelenker
Hjemmelagde proteinbarer med karamell!
Supre til påskekosen hjemme, på fjellet eller hvor enn du skal tilbringe ferien! 😀
Oppskriften er fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg!
Proteinbarer med karamell
BUNN
4-5 stk STORE
2 dl Mandler
2 ss Kokosmel
1 ss Kokosolje
2-3 ss Erteprotein
2-3 ss Vann
3-4 ss Fibersirup eller f.eks kokossirup eller yaconsirup
6-7 Dråper Stevia- karamell
KARAMELL
1,5 dl Kokoskrem
35 g Sukrin gold
10 g Smør
12 g Yaconsirup
TOPPING
60 g Sukkerfri og melkefri sjokolade f.eks Ombar
1 ts Kokosolje
FREMGANGSMÅTE
1. Start med å lage bunnen ved å kjøre mandlene til smør. Tilsett deretter resten av ingrediensene til bunnen og kjør sammen til en jevn konsistens. NB! Ha i litt og litt vann om gangen til konsistensen blir bra. Den skal være litt myk, men ikke rennende. Hell massen over i en liten form kledd med bakepapir og sett kaldt.
2. Lag karamellen ved å ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp mens du blander alt lett sammen. La karamellen stå å småputre til den tykner uten at du rører. Dette tar noen minutter så vær tålmodig. Når karamellen har blitt lysere og tykkere er den ferdig. Trekk den av platen, la den avkjøle litt og hell den deretter over bunnen og sett kaldt igjen til karamellen er stiv.
3. Smelt sjokoladen med kokosolje og la den avkjøle til romtemperartur. Del opp barene i ønsket størrelse og dypp i sjokoladen. Sett kaldt igjen til sjokoladen er stiv.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Ser kjempe gode ut! 😀
Victoria Larsen: Takk, de er RÅ gode 😀