inneholder afiliatelenker
Laget på bønner!
Ja, disse deilige brownie cookisene er laget på kidneybønner, og er helt naturlig fri for både gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg. Supergode, enkle å lage og du trenger ikke mange ingredienser..
Ikke minst får du tak i alle ingrediensene på din nærbutikk til en billig penge!
Forresten, S N A R T P Å S K E ! I den forbindelse tenker jeg å kjøre en stor giveaway . Så følge med de neste dagene om du ønsker å vinne!
Ønsker dere en flott tirsdag!
Brownie Cookies
ca 10 stk
1 boks Røde kidneybønner -skylt godt
(Boks ala 380g – drenert 230 g)
1 dl Valnøtter
1 dl Honning
1 ts Bakepulver
1-2 ss Kakaopulver
1 klype Salt
1 ts Vaniljeessens
Sukkerfri og melkefri sjokolade – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Ha valnøttene i en food prosessor og kjør til de blir smør.
3. Tilsett skylte bønner, honning/sirup og vaniljeessens og kjør sammen til en jevn konsistens.
4. Rør de tørre ingrediensene sammen og bland de sammen med resten av ingrediensene.
5. Legg klatter med en skje på et bakepapir, jeg fikk ca 10 stk. Sett midt i ovnen og stek i ca 7-9 min, og avkjøl. Cookisene skal være harde utenpå og myke inni.
Ps! Ovner varierer så kanskje dine trenger lengere eller kortere tid!
6. Om du ønsker kan du smelte sjokolade og ha over tilslutt.
TIPS!
– Ønsker du å bruke andre søtnings alternativer kan du f.eks bruke fibersirup clear, kokossirup eller yaconsirup, eventuelt dadler. Se an mengden så de ikke deigen blir for rennende.
– Valnøttene kan byttes ut mot andre nøtter eller ferdig nøttesmør.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Åå, disse så utrolig gode ut! Må jeg prøve!
mine fløt bare utover til flate kjeks – så gode ut men ramlet bare fra hverandre… brukte lønnesirup
nina: Oi, så rart.. Kanskje du må bruke mindre mengde kontra hva jeg har brukte både når jeg laget med honning og fibersirup. Brukte IKKE flytende honning og fibersirup clear er også litt tykkere i konsistensen enn lønnesirup…
Henriette Thorkildsen: Veldig gode!
Ok, men du hadde skrevet man kunne bruke lønnesirup? (eller er det bare jeg som har tatt feil, mente det sto i oppskriften?)
Nina: Det står at man kan bruke det, men at man må se an konsistensen hvor mye man bruker