inneholder afiliatelenker
Morgenbakst!
På søndager lager jeg gjerne opp en porsjon granola og baker brød til den kommende uken. Dermed har jeg alltid noe sunt som jeg tåler tilgjengelig, noe som er veldig kjekt når jeg har dårlig tid.
I dag har jeg laget kokoskaramell granola, så utrolig godt! Kan sitte å maule denne alene, hehehe XD.
Oppskriften er lavkarbo og fri for gluten, melk, raffinert sukker, korn og soya!
Kokoskaramell granola
100 g Mandelflak – delte mandler i skiver
50 g Kokosflak /kokosmasse
1 neve Tranebær
30 g Smør – jeg bruker et melkefritt alternativ
2 ss Kokoskrem- den tykke delen av kokosmelken
30 g Fibersirup eller kokossirup
60 g Sukrin Gold
FREMGANGSMÅTE
1. Ha smør, kokoskrem, fibersirup og sukrin i en kjele og rør lett sammen mens det smelter. Kok opp og la småkoke til du får en tykklignende karamellmasse, uten at du rører. – Skiller den seg rører du det lett sammen.
2. Tilsett mandler, kokos og tranebær og rør godt til alt er dekket med karamell. Ha massen over på et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen og stek i noen få minutter til granolaen er gylden. – Følg med, min ble nesten brent!
TIPS!
– Eier du en dehydrator kan du gjerne tørke granolen i den.
– Jeg bruker gjerne fibersirup eller kokosirup i denne oppskriften, men du kan fint bruke annen flytende søtning som honning, lønnesirup eller yacon sirup som også gir en deilig karamellsmak.
– Sukrin gold kan byttes ut mot annen valgfri søtning f.eks kokossukker, sukrin eller tagatesse.
– Selv er jeg glad i tranebær i granolaen, men det kan sløyfes eller byttes ut mot annen tørket bær/frukt.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“