Inneholder afiliatelenker
Gjør stas på lørdagen med denne isparfaiten!
Superenkel å lage og smaker kjempedeilig! Det trenger ikke å være komplisert å lage sunne og smakfulle retter, og det er denne jordbærparfaiten et godt eksempel på!
Oppskriften er lavkarbo og fri for gluten, melk, raffinert sukker, soya, korn og egg.
Jeg har brukt sukrin + og fibersirup clear som søtning i parfatein, men bruk det du har tilgjengelig, smak eventuelt bare til underveis!
Ønsker dere en fin fin lørdag!
Jordbærparfait
400 g Frosne jordbær
2 dl Kokosmelk
2 ss Sukrin + – eller annen valgfri søtning
2 ss Fibersirup – eller annen flytende søtning
5 Geleantinplater
FREMGANGSMÅTE
1. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i ca 10 min. Varm opp 2-3 ss av kokosmelken og løs opp gelantinplatene i den.
2. Ha resten av ingrediensene i en food prosessor (stavmikser eller en kraftig blender kan også brukes) og kjør sammen til en kremet konsistens. Ha i de oppløste gelantinplatene i en tynn stråle, mens maskinen går. – Smak gjerne til underveis så du får en søtsmak du ønsker.
3. Hell blandingen over i en form, dekk den med plast og sett i fryseren til den er stiv. – Jeg brukte en ganske stor formen så parfaiten ikke ble så høy og dermed stivnet på ca 1,5-2 timer.
4. La gjerne jordbærparfaiten tine på kjøkkenbenken i noen minutter før servering.
TIPS!
– Kokosmelken kan byttes ut mot annen valgfri melk eller fløte, men gjerne en som er litt tykk i konsistens. Tåler du melk kan den også byttes ut mot kremfløte eller kesam.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“