Sunn snacks
Tørkede grønnsaker er et godt alternativ til vanlig chips når det lages fra bunn.
Her har jeg laget “popcorn” av blomkål med masse masse smak!
Inneholder få ingredienser, som du alle kan få kjøpt på vanlig matbutikk. Naturlig fri for gluten, melk, sukker, soya, korn, nøtter og egg.
Oppskriften kan lages på to måter, etter som hvor god tid du har og hvordan du ønsker smaken.
Blomkål popcorn
1 blomkålhode
Olje -ca 3 ss
Himalayasalt
Pepper
Hvitløkskrydder – kan sløyfes
Paprikakrydder – kan sløyfes
1. FREMGANGSMÅTE – kort tid, men ikke like sprø buketter
1. Sett ovnen på 220 grader, gjerne varmfluft.
2. Skyll og del blomkålen i buketter.
3. Bland sammen olje og ønsket mengde salt og krydder i plastpose, ha i blomkålbukettene og rist løs slik at oljen fordeles jevnt over bukettene.
4. Strø blomkålen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett det midt i ovnen og stek i ca 25 min til du får en gylden farge. Snu et par ganger underveis.
2. FREMGANGSMÅTE – lengre tid, men bedre resultat.
1. Sett ovnen på 220 grader, gjerne varmfluft.
2. Skyll og del blomkålen i buketter.
3. Bland sammen olje og ønsket mengde salt og krydder i plastpose, ha i blomkålbukettene og rist løs slik at oljen fordeles jevnt over bukettene.
4. Strø blomkålen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett det midt i ovnen og denne gangen skal du kun steke blomkålen i ca 10 min. Skru deretter ned ovnen til 50-60 grader og stek videre i ca 4-6 timer.
-MariaMarisol
Følg meg gjerne på instagram her, facebook her og snapchat “mariamarisol“
Så utrolig smart! Jeg elsker selv å lage chips av grønnkål eller kikerter, så dette må jeg prøve!
Thea Marie: Takk, Chips av grønnsaker er så godt!:) Håper dette også faller i smak!:)
i plat fortnite