Salte kjeks og grønnkålpesto

Inneholder afiliatelenker

En sunn og god pesto kan brukes til så mye!

– Dipp til grønnsaker, kjeks, pizza, spagetti (av squash), kjøtt, fisk, kylling og salater+++

Her har jeg laget noen deilige salte lavkarbokjeks, nam! Perfekt kos når man har lyst på noe godt. 😀

Begge deler er laget uten gluten, melk, soya, raffinert sukker og korn. 

GRØNNKÅLPESTO

1,5 dl Rå cashewnøtter, gjerne bløtlagt i minimum 30 min

3 dl Fersk grønnkål

2 ss Fersk presset sitronsaft

2 ss Olivenolje

1-2 ts Hvitløkskrydder

Himalayasalt

4-6 ss Mandelmelk, usøtet – kan sløyfes eller byttes ut mot annen melk eller vann

 

FREMGANGSMÅTE

1. Ha alle ingrediensene utenom mandelmelk/vann i en food prosessor og kjør til en kremet konsistens.

2. Spe eventuelt med mandelmelk/vann hvis blandingen blir for tykk. – Mandelmelken vil også gi en mer kremet konsistens.

SALTE LAVKARBOKJEKS

Ca 15-20 stk

2 dl Mandelmel

1 dl Sesamfrø

2 Eggehviter,- eventuelt 1 helt egg

1 dl vann

2-3 klyper  Himalayasalt

 

FREMGANGSMÅTE

1.Bland de tørre ingrediensene sammen, tilsett eggehviter og rør tilslutt inn vann. Kna deigen lett sammen og la den hvile i et par minutter,

2. Form runde kuler i ønsket størrelse, legg kulene på et bakepapirkledd stekebrett og trykk de flate.

3. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 10-15 min til kjeksene er gyldne og sprø. Steketiden er avhengig av hvor store og tykke du lager de.

4. Avkjøl på rist!


-MariaMarisol

#grønnkålpesto #pesto #oppskrift #mat #lavkarbo #sunt #glutenfri #melkefri #paleo #sukkerfri #saltekjeks #kjeks #sunnmat
4 kommentarer

Siste innlegg