inneholder affiliatelenker
Raw lavkarbobarer som er perfekte i matboksen!
Barene inneholder masse god næring som gir energi på en god måte uten å gi en stor blodsukkerstigning. Jeg har lagt en porsjon med kokosbarer og en porsjon med matchabarer. Begge er helt uten gluten, melk, sukker, soya og korn og passer utmerket på et lavkarbokosthold og for deg som vil spise ren mat.
Jeg har brukt fibersirup gold som søtning, men den kan du bytte ut mot annen flytende søtning etter ønske. F.eks honning, lønnesirup eller yaconsirup, men de vil ha noe mer påvirkning på blodsukkeret enn fibersirup.
Rå Kokosbarer
ca 5 stk
100 g Kokosmasse – pluss litt ekstra til å strø på toppen
2 ts Kokosolje
2 ss Fibersirup gold
1 ss Kokosmelk
1 klype Salt – jeg bruker himalayasalt
5 Dråper stevia – kan sløyfes
Kakaonibs – kan sløyfes eller byttes ut mot hakkede sjokoladebiter
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør kokosmasse, kokosolje og kokosmelk i en food prosessor til du får en kremet konsistens. Tilsett fibersirup, vaniljepulver, himalayasalt og stevia, bland sammen og smak til underveis.
2. Ha massen over på et bakepapir og form til en stor avlang firkantet bar. Sett i kjøleskapet til baren har stivnet og rut deretter opp i ønsket størrelse.
Oppbevares kaldt, men tåler fint en tur i veska og kan nytes i løpet av dagen.
Rå Matchabarer
ca 7 stk
100 g Kokosmasse
3 ts Kokosolje
70 g Valnøtter
3 ss Fibersirup Gold
1 klype Salt – jeg bruker himalayasalt
1 ts Matchapulver
Smeltet raw sjokolade til topping – kan fint sløyfes!
FREMGANGSMÅTE
1. Kjør kokosmasse, kokosolje og valnøtter i en food prosessor til du får en kremet konsistens. Tilsett fibersirup, salt og stevia. Bland sammen og smak til underveis.
2. Ha massen over på et bakepapir og form til en stor avlang firkantet bar. Sett i kjøleskapet til baren har stivnet og rut deretter opp i ønsket størrelse.
Oppbevares kaldt, men tåler fint en tur i veska og kan nytes i løpet av dagen.
TIPS!
– Doble gjerne oppskriften! De kan fint fryses.
– Valnøttene i matchabarene kan byttes ut mot andre nøtter.
– Matchabarene kan også lages uten matcha, du smaker ikke matchaen, men den er med på å gi deg forskjellige næringsstoffer.
-MariaMarisol
Så veldig fristende og gode ut <3
Henriette Celin: Takk, de er veldig veldig gode<3
Åh dette passet meg midt i blinken akkurat nå! Skal absolutt testes til uka
takk!
Maren Aasen: Så hyggelig å høre
Håper de faller like mye i smak hos deg 